back

Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні»

31 січня 2017

Починаючи з 2014 року, представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) реалізує проекти, направлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО). З січня 2017 року до липня 2018 року буде тривати проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що фінансується Європейським Союзом.

Основна мета проекту полягає у задоволенні потреб ВПО у відновленні та інтеграції, сприянні соціальної стабілізації та зміцненню довіри. Основними завданнями проекту є: підтримка громад, що приймають ВПО та зменшення напруги у громадах; сприяння примиренню, зміцненню довіри та соціальної згуртованості в громадах в постконфліктних територіях; розширення засобів існування для ВПО; зміцнення потенціалу українських урядових установ для розвитку системи реєстрації ВПО.

Було оголошено конкурс для громад, зацікавлених в участі у проекті соціального згуртування, з метою покращення взаємодії між членами громад та ВПО. Проект соціального згуртування запланований до впровадження у 12 областях України, а саме у 35 громадах цих областей. Однією із попередньо обраних областей є Чернігівська область. У кожній громаді МОМ проводитиме тренінги з розвитку громад, після яких громада буде реалізовувати проект. В усіх громадах МОМ буде забезпечувати рівноцінну участь приймаючої громади та ВПО, чоловіків і жінок, залучення різних членів громади, включаючи національні меншини і соціально уразливі групи населення.

Детальна інформація щодо конкурсу знаходиться на офіційному веб-сайті МОМ: http://iom.org.ua/en/konkurs-dlya-gromad-zacikavlenih-v-uchasti-ua1-2017-012. Контактна особа від МОМ – Анна Єрьоміна (тел. 0445685015, адреса електронної пошти: [email protected]).