back

22 січня – День Соборності України

24 січня 2017

22 січня виповнилося 98 років відтоді, як на Софіївській площі в Києві було проголошено про об'єднання Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки в єдину державу. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності України.

23 січня з нагоди Дня Соборності України у читальній залі Новгород-Сіверської центральної районної бібліотеки для студентської молоді Новгород-Сіверського медичного училища проведено патріотичну годину "Ти будеш жити, Україно, країно щастя і добра".

Бібліотекарі підготували екскурс в історію "День Соборності України: відродження нації" та ознайомили з тематичною викладкою літератури "Соборність України: від ідеї до сьогодення" про часи становлення України як єдиної, соборної держави.

Старший науковий співробітник музею-заповідника "Слово о полку Ігоревім" Павло Провозін розповів про події тих часів, що відбувалися у нашому районі. День Соборності України повинен виявляти найщиріші почуття любові, поваги до своєї держави, адже українська мрія – єдність, свобода і незалежність.

Тетяна Костюкова, директор Новгород-Сіверської РЦБС