back

Рейд на річці Десна

10 січня 2017

06 січня співробітники Новгород-Сіверського районного відділу У ДСНС України у Чернігівській області разом з засобами масової інформації провели рейд на річці Десна.

Рятувальники розповіли про випадки загибелі та порятунку людей на водних об'єктах області, які трапились протягом 2016 року. Такі приклади стають окремим дієвим методом профілактики, так як саме реальні історії дозволяють замислитися над власною поведінкою.

Співробітники Служби порятунку наголошували на тому, що перед тим, як йти до водойми, слід взяти із собою мобільний телефон, рятівний жилет, мотузку й інші предмети, які можуть стати в нагоді у разі розколу льоду та виникнення надзвичайної події.

За будь яких погодних умов зимова водойма таїть в собі небезпеку. Не тільки в період відлиг, а й у розпалі морозів крига рідко буває міцною. Як відомо, саме замерзла вода є найбільшою спокусою і, водночас, найбільшою небезпекою для рибалок та інших любителів прогулянок по замерзлій річці. Авжеж, можна зрозуміти, що зима асоціюється у людей зі снігом, катанням на ковзанах, риболовлею на льоду.

Прикро, та не зважаючи на постійні наполегливі нагадування і попередження про небезпеку, яку приховують в собі водойми взимку, люди не вірять в те, що з ними може щось трапитися. Люди не вірять в небезпеку, поки вона не торкнеться їх самих.

Враховуючи те, що на дворі утримуються мінусові температурні показники, рятувальники Новгород-Сіверщини звертаються до любителів зимової риболовлі та нагадують: тонка крига — не надійна та підступна. Дотримуйтесь правил особистої безпеки, щоб риболовля принесла лише гарні позитивні емоції та багатий улов, а не біду у родини.