back

Ветерани до Дня Перемоги отримають грошові винагороди

07 квітня 2015

До 9 травня 2015 року ветерани війни вже вкотре отримають разові грошові виплати, як це і передбачено законом про соціальний захист.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 року №147 «Деякі питання виплати у 2015 році разової грошової допомоги, передбаченої Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» цього року ветерани війни – інваліди війни I групи отримають по 2835 гривень, II групи – по 2475 гривень, III – по 2200 гривень. На ці виплати мають право інваліди війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.

Учасники бойових дій та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, - 875 гривень.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 2835 гривень.

Членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, буде виплачено по 440 гривень.

Учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особі, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 160 гривень.

Право на одержання щорічної разової допомоги до 5 травня мають особи, яким відповідно до Законів України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» вже встановлено статус або буде встановлено не пізніше 5 травня.

Валентина Пархоменко, начальник відділу у справах інвалідів та побутового обслуговування пенсіонерів управління соціального захисту населення районної державної адміністрації