back

Конкурс інвестиційних проектів

27 березня 2015

14-15 травня 2015 року у м. Варшава відбудеться Міжнародний форум «День українського бізнесу». Для відбору кращих інвестиційних проектів для реалізації на території Республіки Польща та для їх презентації на форумі організовано Міжнародний конкурс інвестиційних проектів. ПРО УМОВИ КОНКУРСУ ТА ВИМОГИ ДО ПРОЕКТІВ ЧИТАЙТЕ ДАЛІ>>>

I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Положення про Порядок проведення Міжнародного конкурсу інвестиційних проектів (далі – Положення) регулює питання організації та проведення Міжнародного конкурсу інвестиційних проектів (далі – Конкурс).

2. Організаторами Конкурсу є:

- Польсько-Українська Господарча Палата;

- Міжнародний правовий центр «EUCON»;

- Міжнародний аудиторський союз.

3. Організатори засновують Конкурс у 2015 році.

II. МЕТА КОНКУРСУ

1. Організатори засновують Конкурс з метою сприяння інвестуванню українських суб’єктів господарювання та фізичних осіб - резидентів України у економіку Республіки Польща.

2. Участь у Конкурсі дасть його переможцям можливість зрозуміти привабливість їхніх проектів для польського ринку, визначити можливі способи реалізації цих проектів в Польщі, знайти підтримку польських органів влади в реалізації проектів, знайти бізнес-партнерів для можливої спільної реалізації проектів, знайти потенційних споживачів їхніх товарів, робіт, послуг, що мають стати наслідком реалізації проектів, знайти потенційні способи фінансування проектів та інституції, що можуть здійснити таке фінансування або допомогти знайти спосіб фінансування проектів.

III. УЧАСТЬ У КОНКУРСІ

1. Прийняти участь у Конкурсі можуть суб’єкти господарювання, створені згідно законодавства України та фізичні особи - резиденти України.

2. Для участі у Конкурсі суб’єкти господарювання та фізичні особи, визначені п.1 цього розділу, подають інвестиційні проекти у порядку, визначеному цим Положенням. З моменту подання інвестиційного проекту такий суб’єкт є Учасником Конкурсу (далі – Учасник, Учасник Конкурсу).

3. Один Учасник може подати не більше двох інвестиційних проектів для участі в Конкурсі.

4. Участь у конкурсі є безкоштовною.

5. Старт конкурсу – 2 березня 2015 року, інформація про що оприлюднюється на інтернет-сайтах Організаторів, а також може оприлюднюватись у засобах масової інформації та інших джерелах.

6. Проведення Конкурсу включає такі стадії:

- подання заявки на участь у Конкурсі;

- подання інвестиційних проектів Учасників;

- визначення (відбір) 25 фіналістів;

- презентація інвестиційних проектів 25 фіналістів;

- визначення 5 переможців;

- нагородження переможців в Міністерстві економіки Республіки Польща 15 травня 2015 року.

7. Конкурс проходить у два етапи: перший – на території України, другий – на території Республіки Польща.

IV. ВИМОГИ ДО ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ

1. Вимоги до інвестиційних проектів є однаковими для всіх Учасників Конкурсу.

2. Всі інвестиційні проекти повинні передбачати соціальний та економічний ефект.

3. Інвестиційні проекти Учасників оформляються Учасниками у вигляді презентації.

4. Презентація повинна містити інформацію про конкретну інвестиційну бізнес-ідею. У презентації обов’язково зазначається галузь, в яку буде здійснюватись інвестиція, опис виду діяльності, орієнтовний обсяг інвестування, запланований економічний ефект, інформацію щодо кількості створених робочих місць, зазначення щодо інноваційності бізнес-ідей, із зазначенням наявності патентів.

5. Презентація повинна містити вичерпну інформацію щодо бізнес-ідеї Учасника.

6. Презентація подається Учасником у форматі презентації Microsoft PowerPoint, додатково може надаватись відео-презентації у будь-якому форматі.

7. Учасники спочатку подають заповнену заявку на участь у Конкурсі (додаток 1) шляхом реєстрації на одному із сайтів Організаторів www.eucon.ua, www.iau.ua, www.pol-ukr.com, а потім саму презентацію, а при бажанні і відео презентації, бізнес-ідеї.

8. Матеріали, вказані у п.6 Положення, надсилаються у строк до 25 квітня 2015 року 24:00 включно.

V. ПЕРШИЙ ЕТАП ВІДБОРУ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ

1. Після закінчення строку подання (надсилання) документів Учасниками Конкурсу, 30 квітня 2015 року визначаються 25 фіналістів Конкурсу.

2. Інформація про 25 фіналістів оприлюднюється на інтернет-сайтах Організаторів із зазначенням назви/імені Учасника без зазначення його місця в рейтинговому списку (п.7 розділу VII Положення).

3. Кожен Учасник конкурсу повідомляється протягом строку, визначеного п.2 цього розділу, про результати першого відбору інвестиційних проектів.

4. Визначені за результатами першого відбору 25 фіналістів отримують можливість представити свої інвестиційні проекти в рамках щорічного Міжнародного форуму «День українського бізнесу» 15 травня 2015 року у м. Варшава.

5. Кожному переможцю буде надана можливість презентувати свій інвестиційний проект (публічний виступ із презентацією, встановлення інформаційних стендів, демонстрація відеоматеріалів). За необхідності, в тому числі за ініціативою Учасника, може бути здійснена презентація інвестиційного проекту в інших додаткових формах, варіантах.

6. Витрати, пов’язані із доставкою відповідних матеріалів до Республіки Польща та в Україну, витрати на проживання, відрядження персоналу Учасників-фіналістів, інші витрати, пов’язані із участю у вказаному в п.4 цього розділу етапі, учасники несуть самостійно.

7. Кожний із 25-ти фіналістів Конкурсу отримує іменний диплом «Надійний партнер», виданий Організатором Польсько-Українською Господарчою Палатою.

8. Організатори надають офіційне запрошення 25-ти представникам для участі у фіналі конкурсу.

9. Організатори надають сприяння Учасникам в оформленні документів та отриманні візи в консульських установах Республіки Польща.

VI. ДРУГИЙ ЕТАП ВІДБОРУ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ

1. За результатами презентацій інвестиційних проектів 25-ти фіналістів з їх складу визначаються 5 переможців Конкурсу.

2. Визначення 5-ти переможців Конкурсу та їх нагородження відбувається у Республіці Польща по завершенні заходу, визначеного п.4 розділу V цього Положення.

3. Переможці отримують іменні дипломи, видані Організаторами.

4. Переможці отримують цінні подарунки від Організаторів.

5. Переможці претендують на отримання додаткових можливостей щодо реалізації їх інвестиційних проектів, можливої державної чи муніципальної підтримки від представників Уряду Республіки Польща, місцевих органів влади Республіки Польща.

6. Порядок та форма участі переможців у додаткових ділових заходах визначаються Організаторами. Про такі рішення переможці конкурсу завчасно повідомляються.

VII. КОНКУРСНА КОМІСІЯ

1. Відбір інвестиційних проектів, визначення фіналістів та переможців, про яких йдеться в розділах V та VI цього Положення, здійснюються Конкурсною комісією.

2. Конкурсна комісія є колегіальним органом Конкурсу, до складу якого входять члени Конкурсної комісії, призначені за взаємною згодою Організаторів.

3. Кількісний склад Конкурсної комісії становить ___ осіб.

4. Членом Конкурсної комісії може бути особа, які представляє Організатора, представник засобу масової інформації, органу державної влади чи місцевого самоврядування України та Республіки Польща, іншої підприємницької та/або непідприємницької організації.

5. Персональний склад Конкурсної комісії, затверджений рішенням Організаторів, доводиться до відома Учасників.

6. Голова та секретар Конкурсної комісії обирається членами Конкурсної комісії. Голова та секретар вважаються обраними, якщо за кожного з них окремо проголосувало більшість членів кількісного складу Конкурсної комісії.

7. Рішення Конкурсної комісії щодо відбору 25-ти фіналістів серед Учасників Конкурсу та відбору 5-ти переможців Конкурсу є прийнятими за наслідками складання рейтингового списку Учасників, переможців. Такий рейтинговий список формується секретарем Конкурсної комісії шляхом складання результатів голосування кожного члена Конкурсної комісії за кожного Учасника, переможця Конкурсу.

8. При голосуванні щодо відбору 25 фіналістів та переможців серед Учасників Конкурсу кожний член Конкурсної комісії застосовує (враховує) такі критерії відносно кожного Учасника, переможця Конкурсу:

А) економічна ефективність проекту:

- обсяг інвестицій;

- обсяг виготовленої та реалізованої продукції;

- очікуваний фінансовий результат;

- рентабельність виробництва;

- рентабельність інвестицій;

- строк окупності проекту.

Б) соціальна ефективність проекту:

- кількість робочих місць, що планується створити;

- рівень заробітних плат;

- екологічна безпека.

9. За критеріями, вказаними в п.8 цього розділу, членами Конкурсної комісії проводиться оцінка кожного інвестиційного проекту (за шкалою оцінювання від 1 до 5 балів).

10. Рішення Конкурсної комісії ухвалюються шляхом голосування її членів та вважаються прийнятими, якщо за такі рішення віддали свої голоси більше половини членів кількісного складу Конкурсної комісії.

11. Конкурсна комісія може ухвалювати будь-які рішення з приводу організації опрацювання, вивчення, оцінювання інвестиційних проектів, оперативні рішення під час презентації інвестиційних проектів, нагородження переможців, призерів.

VIII. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Зміни, доповнення до цього Положення ухвалюються рішеннями Організаторів Конкурсу.

2. Усі повідомлення Учасникам, переможцям (призерам), які здійснюються Організатором/Організаторами, Конкурсною комісією у рамках Конкурсу, надсилаються на електронну поштову скриньку Учасників, переможців (призерів), вказану ними у заявці на участь у Конкурсі.

Звертаємо Вашу увагу на те, що заявку на участь в конкурсі необхідно заповнити на сайті http://www.eucon.ua/konkurs/. Презентаційні матеріали проектів просимо надіслати на електронну адресу організаційного комітету конкурсу: [email protected] та електронну адресу Департаменту інвестиційного розвитку і капітального будівництва: [email protected].

Відділ житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації