back

Звітність до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

08 грудня 2014

Новгород-Сіверська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності повідомляє, що згідно з Порядком формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженим постановою правління ФСС з ТВП від 18.01.2011 р. № 4, звіти за формами Ф4-ФСС з ТВП та Ф14-ФСС з ТВП страхувальники зобов’язані формувати та подавати до органів Фонду щоквартально не пізніше ніж 20 числа наступного за звітним періодом місяця за місцем реєстрації страхувальника. У разі надсилання звітів поштою страхувальник зобов’язаний здійснити відправлення не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання звітів.

Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП не подається в разі відсутності у страхувальника зобов’язання перед Фондом по субрахунку, на якому ведеться облік розрахунків з Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на початок кожного звітного кварталу та обігів по субрахунку у звітному кварталі, наявності зобов’язання Фонду перед страхувальником на початок року та відсутності обігів по субрахунку у звітному кварталі. Звіт за Ф14-ФСС з ТВП також не подається, якщо у звітному кварталі страхувальник не отримав від Фонду та не видавав найманим працівникам путівок на санаторно-курортне лікування, придбаних за рахунок коштів Фонду.

За несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності, подання недостовірної звітності щодо використання страхових коштів передбачено адміністративну відповідальність посадових осіб підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю ( ст.165 5 КУпАП).

Новгород-Сіверська МРВД