back

Підсумки оздоровчого сезону 2014 року

01 грудня 2014

Одним із основних напрямків роботи дирекції є реалізація заходів щорічної Програми відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей, кінцевим результатом якої є зміцнення здоров’я населення, зниження і попередження росту випадків інвалідності, скорочення термінів тимчасової непрацездатності, покращення здоров’я підростаючого покоління. Вагомий напрямок Програми - санаторно-курортне лікування і оздоровлення застрахованих осіб і членів їх сімей.

За 2014 рік з бюджету дирекції очікується направити на санаторно-курортне лікування 880 тис.грн. для лікування 130 застрахованих осіб та членів їх сімей Н-Сіверського та Семенівського районів.

Позитивним моментом є той факт, що в цьому році перелік санаторіїв, доповнився новими оздоровницями - «Трускавецьінвест» в Трускавці, «Сергіївка» курорт Одеса. Традиційно працюючі мають можливість поліпшити стан свого здоров’я в санаторіях Київської, Харківської, Хмельницької областей, скористатися лікувальними властивостями мінеральних вод курортів Трускавця, Моршина, Миргорода, відчути вплив унікальних природних факторів Закарпаття, Прикарпаття, Приазов’я. Всі санаторії, лікування в яких пропонує Фонд, окрім розвинутої лікувальної бази, мають також можливості для проведення діагностування, що дає змогу належно оцінити стан здоров’я та попередити розвиток хвороб. Одним із важливих напрямків соціальних інвестицій, визначених державою, є також оздоровлення дітей за участю коштів Фонду. Так, влітку на оздоровлення дітей двох районів дирекцією направлено 794 тис. грн., що у 2,5 рази більше минулорічних асигнувань. Оздоровлено 360 дітей застрахованих осіб, в тому числі по Н-Сіверськлму районі оздоровлено 215 дітей, по Семенівському - 145.

Аби ніхто із застрахованих осіб та членів їх сімей не залишився поза увагою, в засобах масової інформації висвітлювався порядок фінансування оздоровлення дітей, наявність тих чи інших путівок, забезпечувалось щоденне надання роз’яснень за зверненнями громадян.

Оздоровлення проводилося за двома напрямами: часткове фінансування та придбання путівок за кошти Фонду за повну вартість.

По напрямку часткового фінансування оздоровлено 152 дитини двох районів, в тому числі 129 дітей Н-Сіверського району та 23 дитини Семенівського району. Кошти Фонду виділялись на харчування, лікування та культурне обслуговування у межах граничних норм витрат та перераховувались роботодавцям, що організовували оздоровлення дітей та самостійно закуповували путівки до дитячих таборів. Сума часткової доплати на 1 дитину цього річ склала 903 грн. За напрямом часткове фінансування дітей оздоровлено в ДЗО «Десна» с. Бирине, ім..Щорса м.Сосниця, «Дивосвіт» с.Сєднів та ДЗО «Полісяночка» м.Городня.

Для охоплення оздоровленням більшої кількості дітей відділенням Фонду було придбано путівки до дитячих закладів оздоровлення за повну вартість. Завдяки чому 208 дитячих путівок видано за основним місцем роботи батьків з частковою оплатою у розмірі 10 відсотків їх вартості, решта – 90 відсотків було сплачено за рахунок коштів Фонду. Діти мали змогу відпочити по цих путівках не тільки в межах Чернігівської області, а і у Херсонській області. Враховуючи, що упродовж останніх років в Україні спостерігається тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, спричинена негативними факторами екологічного та соціально-економічного характеру, для батьків актуальним було питання оздоровлення дітей на березі Чорного моря. Морське повітря, насичене йодом, різними солями і мікроелементами створили комфортні умови для відпочинку та профілактики захворювань дітей. Всі діти дуже задоволені відпочинком, повернувшись додому ділились позитивними враженнями про умови перебування, чудово підібраний педагогічний колектив та різноманітну розважальну програму, про що свідчать позитивні відгуки від батьків.

Всього за участю коштів Фонду оздоровлено 360 дітей, що на 38% більше ніж у минулому році. Сподіваємось, що і в наступному році дана тенденція збережеться.

Новгород-Сіверська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності