back

У рамках відзначення літературно-мистецького свята «Нетлінне «Слово…» пройшли науково-популярні читання «Слово Нетлінне»

20 червня 2014

20 червня у рамках відзначення літературно-мистецького свята «Нетлінне «Слово…» пройшли науково-популярні читання «Слово Нетлінне». У читаннях взяли участь науковці Державного історико-культурного заповіднику у м. Путивлі, міста Шостка, Новгород-Сіверського історико-культурного музею-заповіднику «Слово о полку Ігоревім», вчителі загальноосвітніх шкіл, місцеві поети. З привітальним словом до гостей звернулися голова районної державної адміністрації Олена Мовчан, голова районної ради Олег Бондаренко, заступник міського голови Павло Плотніков та директор Державного історико-культурного заповіднику у м. Путивлі Сергій Тупик.

У кожного народу є своя історія, свої самобутні скарби, які властиві лише йому одному. Сіверяни мають свій неповторний поетичний скарб. Це знаний у всьому світі шедевр поетичного мистецтва, літературна пам’ятка про одну з героїчних подій в житті Новгород-Сіверського князівства – похід князя Ігоря на половців, - «Слово о полку Ігоревім». Традиційне проведення свята «Нетлінне «Слово…» вкотре дає можливість вглибитися в невичерпне джерело історії рідної Сіверщини, осягнути вікове прагнення сіверян до самостійності й незалежності. «Слово…» - то справжня літописна перлина, яка мандрує світом у перекладах і переспівах і повідує народам історію древньої Сіверщини.

Відділ культури районної державної адміністрації