back

Спорт – як форма реабілітації та вшанування пам’яті: в Чернігові пройшли два масштабні заходи

08 квітня 2024

У Міжнародний день спорту, 6 квітня, у Чернігові відбулося декілька масштабних заходів – Всеукраїнські змагання серед ветеранів з адаптивних видів спорту та відкритий чемпіонат області з кікбоксингу ІСКА, присвячений пам’яті заслуженого майстра спорту України з кікбоксингу Сергія Лисюка. Обидва змагання відвідав заступник начальника ОВА Іван Ващенко.

Участь в адаптивних змаганнях взяли близько сотні ветеранів з різних регіонів України. Свої сили випробовували у семи видах спорту: жим лежачи, веслування на тренажері, стрільба з лука, ейрбайк, ривок гирі, волейбол сидячи та настільний теніс.

 «На старті – Герої, що пережили різного ступеня поранення, зокрема високу ампутацію. Тому для мене всі учасники – переможці: кожен з них переміг насамперед себе», – зауважив Іван Ващенко.

Дехто з учасників активно бере участь у подібних змаганнях як в Україні, так і за кордоном.

Долучилися до змагань і військовослужбовці, які недавно повернулися з передової. Кажуть, це можливість «переключитися» і дійсно відпочити.

«Герої не вмирають» – девіз відкритого чемпіонату області з кікбоксингу ІСКА на честь загиблого Захисника Сергія Лисюка.

Щоб показати свої вміння, понад 200 спортсменів різних вікових груп з Чернігова, Прилук, Ніжина, Сновська, Новгорода-Сіверського та Семенівки зібралися в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Дружина Героя Альона Бібік закликала учасників рівнятися на свого чоловіка – так же віддано любити спорт і наполегливо працювати заради результатів.

Сергій Лисюк – заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон світу. Після початку повномасштабного вторгнення служив у територіальній обороні, брав участь у боях на Донеччині. Під час виконання бойового завдання отримав важкі поранення, підірвавшись на міні. На жаль, лікарям не вдалося його врятувати.

«Сергій продовжує жити у своїй справі, у прагненнях своїх вихованців. Ми ж маємо бути гідними його вчинку як на полі бою, так і на спортивній арені», – звернувся до спортсменів Іван Ващенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
з використанням інформації Відділення НОК України в Чернігівській області