13 листопада 2019

«Це не ок» - «Ні!» Жодному насильству


«Це не ок» - саме таку назву має цьогорічна інформаційна кампанія Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проводиться з 25 листопада до 10 грудня.
Сьогодні подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок і чоловіків - це не справа кожного, а суспільна проблема.
Україна – вільна європейська держава, яка не толерує і не виправдовує домашнє насильство. Безпека в державі починається з безпеки вдома.
Ми маємо пам’ятати, що протидія домашньому насильству – це наш «невидимий фронт». Кожен громадянин та громадянка мають сприяти запобіганню проявам домашнього насильства. Суспільство повинно боротися з будь-якими проявами домашнього насильства.
Замовчування насильства призводить до його повторного вчинення – і досить часто ще в більш жорстокій формі. Толерувати і замовчувати домашнє насильство –  неприйнятно. Якщо особа зазнала насильства або насильство відбувається «тут і зараз» – необхідно звернутися до поліції. Також є служби підтримки постраждалих осіб, де їм нададуть всю необхідну допомогу та підтримку.  Важливо, що повідомити про випадки домашнього насильства можуть і свідки – наприклад, знайомі або сусіди. 
Домашнє насильство в умовах війни в Україні нікуди не зникло, а навпаки може лише загострюватися. Пов’язані з цим проблеми залишилися такі ж, які були і в мирний час. 
Повномасштабне вторгнення рф в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, втрата роботи, безробіття та втрата місця проживання. Таке соціальне напруження є каталізатором негараздів у родині, що може переростати (переходити) в насильство. 
Не замовчуйте, не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога. Адже домашнє насильство – це не норма, жодному насильству немає виправдання!  
Якщо ви стали свідками домашнього насильства – не будьте байдужими! Повідомляйте про це! Не мовчіть, повідомляйте на «102».
Пам’ятайте - нульова толерантність до домашнього насильства – важлива складова безпечного середовища!
 
 
07.11.2023

 

Заміна паспорта: коли ID-картка обов’язкова

 

Нагадуємо, що ID-картка видається у разі:

  • досягнення 14-річного віку;

  • втрати/викрадення паспорта:

  • закінчення терміну дії паспорта;

  • зміни інформації;

  • виявлення помилки в інформації;

  • непридатності паспорта до подальшого використання;

  • присвоєння РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття;

  • замість паспорта зразка 1994 року (якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років, з урахуванням особливостей дії воєнного стану в Україні);

  • замість паспорта зразка 1994 року (за бажанням).

Наголошуємо, що законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Тобто, якщо Ваш паспорт-книжечка не має ніяких пошкоджень і містить актуальну інформацію - він є дійсним документом й обміняти його на ID-картку Ви можете за власним бажанням.

 

Разом з тим, зверніть увагу, що ID-картка видається:

- зі строком дії 4 роки особам віком від 14 до 18 років;

- зі строком дії 10 років особам, яким виповнилося 18 років і більше.

Для оформлення ID-картки звертайтеся до будь-якого підрозділу ДМС, «Паспортного сервісу» чи ЦНАП, незалежно від місця реєстрації. Додаткову інформацію про необхідні документи, вартість послуги, адреси та контакти підрозділів ДМС ви можете знайти на нашому офіційному сайті https://dmsu.gov.ua/

 

Довіряйте лише перевіреним джерелам інформації!

 

07.07.2023
 
 
 
В Україні з 1 липня 2023 року рішенням Уряду скасували карантин, запроваджений через пандемію COVID-19.
У зв’язку з цим відновлюються строки для вклеювання фотографій у паспорт громадянина України зразка 1994 року (у вигляді паспорта-книжечки) по досягненню особою 25- чи 45-річного віку.
Тож, якщо Вам виповнилося 25-ть чи 45-ть років у період з 13.03.2020 по 24.01.2022  Вам необхідно вклеїти фото у паспорт до 1 серпня 2023 року. Якщо фотокартку не буде вклеєно, паспорт підлягає обміну на id-картку.
Перевірте уважно свої паспортні документи та за необхідності отримання додаткової інформації зверніться у будь-який підрозділ ДМС чи ЦНАП.
 
 

Районний сектор управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області:

вул. Свободи, 22, м. Новгород-Сіверський, 16000

Тел./факс (04658) 2-11-20

Електронна адреса: [email protected] 

 

01.07.2022

Щодо роботи міграційної служби 

 

Управління державної міграційної служби України в Чернігівській області повідомляє, що у зв'язку із тимчасовим призупиненням діяльності Семенівського, Коропського та Новгород-Сіверського секторів міграційної служби Чернігівської області та надання адміністративних послуг, що входить до їх компетенції, з 1 липня 2022 року виконання обов'язків з питань документування громадян України, іноземних громадян та протидії нелегальній міграції покладено на наступні територіальні підрозділи:

- до Корюківського сектору входять повноваження Семенівського сектора;

 

- до Менського сектору - Коропського та Новгород-Сіверського секторів. 

 

24.05.2022

Одночасне оформлення ID-картки та закордонного паспорта

 

 

Раді повідомити, що з’явилась технічна можливість надання адміністративної послуги з одночасного оформлення ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації на території України виникла потреба у швидкому та зручному оформленні або поновленні втрачених паспортних документів. Відтак, Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою запровадив експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Експериментальним проектом надано можливість особі, яка досягла 14-річного віку, одночасно із оформленням ID-картки подати заяву для оформлення закордонного паспорта. Слід звернути увагу, що в рамках цього оформлення заява для оформлення закордонного паспорта подається особою з 14 років особисто, без присутності законного представника.

У подальшому, в разі втрати документів або необхідності їх обміну у зв’язку зі зміною персональних даних, особа також може звернутися за одночасним оформленням ID-картки та закордонного паспорта, без необхідності спочатку оформляти ID-картку, а тільки після її отримання звертатися за оформленням закордонного паспорта.

 

17.02.2022

На сьогодні ажіотажу з оформлення закордонних паспортів не виникає

 

На жаль, все частіше в тих чи інших мас-медіа можна побачити інформацію стосовно підвищеного попиту на оформлення паспортів для виїзду за кордон. До того ж зростання кількості бажаючих отримати закордонні паспорти пов’язують з масовою панікою громадян, які хочуть якнайшвидше виїхати з України. Управління ДМС у Чернігівській області запевняє, що жодної паніки чи ажіотажу з оформлення даного документа не спостерігається, про це свідчать і статистичні дані. 

І якщо в 2022 році кількість оформлених паспортів для виїзду за кордон більша ніж за аналогічний період 2021 року, то це насамперед, пов’язано із тим, що впродовж минулого року в Україні тривали жорсткіші карантинні обмеження, зокрема локдаун, спричинені пандемією COVID-19.  

 

Наразі прийом громадян з надання адміністративних послуг в Управлінні та підпорядкованих територіальних підрозділах області триває в звичному режимі. Діє електронна черга https://bit.ly/3t3ZyVd

 

Консультацію з будь-яких питань, що належать до компетенції міграційної служби, можна отримати за номером телефону «гарячої лінії» 0462-666-185.

 

 

13.01.2022:

 

 

22.12.2021:

 

15.12.2021:

Інформуємо, що протягом листопада 2021 року на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області надійшло 269 дзвінків, а всього з початку року – 4238 (2020 рік – 3755). Проаналізувавши Ваші звернення, хочемо надати роз’яснення на одне із частих запитань: «Чи готовий мій паспорт?».

 

Отже, що стосується інформації про стан оформлення паспортного документу, то її ви можете дізнатися самостійно.

 

Для цього необхідно зайти на сайт Державної міграційної служби України та скористатися послугою електронного сервісу «Перевірка стану оформлення документів» https://bit.ly/2QCucTy.

 

В залежності від того, на якій стадії оформлення перебуває документ, статус оформлення документу, також може бути різним.  Якщо статус буде наступного змісту: «Документ доставлений до підрозділу Міграційної служби /дата/ та може бути отриманий заявником» ВІТАЄМО, ваш документ готовий і ми раді чекати на вас.

 

У разі виникнення будь-яких питань Ви можете звернутись на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області за номером телефону:

(0462) 666-185.

 

 

28.10.2021:

Звертаємо увагу, що всі підрозділи міграційної служби Чернігівської області працюватимуть у звичайному режимі! Послуги надаватимуться з урахуванням рекомендацій МОЗ України, а саме перебування у приміщеннях однієї особи на 10 кв. м, а також наявності у відвідувачів захисної маски та відсутності ознак респіраторних захворювань.

 

Разом з тим нагадуємо, що для вашої зручності та безпеки, на офіційному сайті ДМС існують електронні сервіси, які стануть вам в нагоді https://dmsu.gov.ua/services.html

 

З будь-яких питань звертайтеся на телефонну гарячу лінію УДМС у Чернігівській області за номером телефону (0462-666-185).

 

 

06.10.2021:

 

 

09.09.2021:

Варто знати!

Плануєте подорож до країн Європи? Гарна ідея, адже 11 червня 2017 року, для громадян України набув чинності безвізовий режим з Європейським Союзом, тобто Україна отримала статус, який дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу.

Але чи подбали ви про оформлення біометричного паспорту для виїзду за кордон?

УДМС у Чернігівській області звертає увагу громадян, що в’їжджати до країн Європейського Союзу без візи  дозволено тільки тим, хто має біометричний паспорт для виїзду за кордон. Останнім часом популярністю користуються такі країни як Греція, Італія, Польща і т.д.

 

Спитаєте як оформити біометричний документ?

Дуже просто!

Зареєструватися в електронній черзі на сайті Державної міграційної служби України за посиланням https://bit.ly/3t9y8wE

 

Вчасно прибути до підрозділу міграційної служби з необхідним пакетом документів (перелік документів можна знайти на сайті https://bit.ly/3BBOUaI).

 

Відслідковувати готовність документу за посиланням

https://bit.ly/3zKaJnR

 

Цікавих вам подорожей!

 

 

19.08.2021:

 

11.06.2021:

 

 

28.05.2021  Отримав послугу – залиш відгук!

 

Друзі, хочемо нагадати, що у всіх підпорядкованих  територіальних підрозділах УДМС у Чернігівській області, а також у Паспортному сервісі, що знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 51- а, ви маєте можливість оцінити якість наданих адміністративних послуг.

 

Спеціалістами Управління були розроблені такі інструменти оцінки якості надання адмінпослуг,  як QR-код та бокси зі смайлами, за допомогою яких ви можете залишити свої пропозиції та зауваження.

 

А також, віднедавна в підрозділах міграційної служби з’явились інформаційні плакати «Як отримати послугу ID-14», виготовлені за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України, які містять інформацію про порядок отримання даної послуги та QR-код,  за допомогою якого також можна залишити відгук  після отриманої послуги.

 

Нам важлива думка кожного хто звернувся до Управління або до територіального підрозділу міграційної служби України в Чернігівській області.

 

 

 

28.05.2021

 

 

19.05.2021

Готуємося до літніх канікул завчасно!

А літо вже скоро! І літні канікули не за горами! Плануючи відпочинок, радимо завчасно потурбуватися про наявність паспорту для виїзду за кордон, у вас та ваших дітей, а також перевірити їх терміни дії, оскільки це є однією із умов для успішного перетину кордону.

Звертаємо увагу, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити з самого народження!

 Термін виготовлення документу займає до 20 робочих днів (вартість становить 694 грн.), а у терміновому порядку до 7 робочих днів (вартість становить 1046 грн.).

Нагадаємо, що  для того, щоб оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон для дитини одному із батьків необхідно:

1.Зареєструватися в електронній черзі на сайті ДМС України за посиланням  https://bit.ly/2HROYqX

2.З’явитися до територіального підрозділу, який вказаний в смс повідомленні при реєстрації в онлайн-черзі з відповідним пакетом документів, а саме: паспортом громадянина України одного з батьків,  свідоцтвом про народження дитини (паспортом громадянина України у вигляді ID картки для осіб, які досягли 14-річного віку). У разі оформлення закордонного паспорту дитині, може бути подано 1 фотокартку розміром 10х15 см для внесення відцифрованого відображення особи шляхом сканування. Сплатити за послугу можна як онлайн, так і безпосередньо у самому підрозділі.

3.Відслідковувати стан виготовлення документу можна за посиланням https://bit.ly/2wufSiQ

 

Звертаємо увагу, що при досягненні 16 річного віку дитина може самостійно звернутися для отримання даної послуги та надати спеціалісту лише паспорт громадянина України у вигляді ID-картки.

 Виникли запитання? Вам завжди допоможе чат-бот ДМС у Viber та Telegram за посиланням  https://bit.ly/2NLECON

Також ви можете звернутися на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області за телефоном (0462) 666-185.

 

 

30.04.2021

 

 

01.04.2021

Друзі! Звертаємо увагу, що з 00:00 годин понеділка 29 березня на території Чернігівської області запроваджено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Таке рішення прийняла 27 березня на позачерговому засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Всі підрозділи міграційної служби області надають послуги у звичайному режимі https://bit.ly/3wivMga при умові дотримання рекомендацій МОЗ (перебування у приміщеннях однієї особи на 10 кв. м, а також наявності у відвідувачів захисної маски та відсутності ознак респіраторних захворювань), проте такі підрозділи як Носівський РС та Менський РС тимчасово надають послугу лише з видачі готового документу! Запис до електронної черги у даних підрозділах призупинено!

 

Звертаємося з проханням за можливості утриматися від відвідування підрозділів міграційної служби області без нагальної потреби, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

 

Телефон гарячої лінії УДМС Чернігівської області 0462-666-185

 

 

 

23.07.2020:

Оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки має право кожен громадянин,

бо це сучасно і практично у повсякденному житті

 

Новий та сучасний документ – паспорт громадянина України, має вигляд пластикової картки з чіпом, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, відцифрована фотографія, підпис та відбитки пальців. А це означає, що ніхто крім власника ID-картки не зможе нею скористатися, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді книжечки. Це є найперша перевага у оформленні ID-картки.

 

Візуально на самій ID-картці можна побачити: назву держави; назву документа; прізвище та ім’я українською мовою та латинською транслітерацією, по батькові – лише українською. Причому написання латинською мовою ви можете проконтролювати і узгодити його із уже наявним закордонним паспортом громадянина України. На ID-картці висвітлена наступна інформація:

 

  • назва держави;
  • назва документа;
  • прізвище, ім'я та по батькові особи;
  • стать;
  • громадянство;
  • дата народження;
  • унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;
  • номер самого документа;
  • дата видачі документа;
  • дата закінчення строку дії документа;
  • орган, що видав документ (код підрозділу);
  • місце народження;
  • відцифрований образ обличчя особи;
  • відцифрований підпис особи;
  • податковий номер;
  • відцифроване зображення обличчя
  • за згодою особи можуть вноситись відбитки пальців рук.

 

Тобто дуже зручно, що ідентифікаційний код також візуально нанесений на ID-картку і папірець з кодом носити з собою не потрібно, що є також значною перевагою паспорта.

 

А діти при досягненні 14 років можуть одночасно оформити і отримати як паспорт так і номер платника податків, витративши до 15 хвилин часу на заповнення заяви. Дана послуга є безкоштовною.    

 

На електронний носій ID-картки буде внесено все те саме, що й візуально можна побачити на картці, проте додаватиметься змінна інформація. А це означає, що кожного разу не має необхідності змінювати документ, що є наступною перевагою ID-картки. До змінної інформації належить реєстрація місця проживання, сімейний стан та відомості про дітей.                Будь-які зміни, які відбуваються у житті  громадян, а саме: одруження чи розірвання шлюбу, народження дітей, переїзд у нове житло, чи інше місто України – будуть у хронологічному порядку додаватись на електронний носій без потреби заміни документа.

 

Ще однією перевагою та великим плюсом у оформленні ID-картки є те, що процедура оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон може бути виконана набагато швидше, так як дані заявника вже внесені в Державний демографічний реєстр.

 

Наступна перевага – це можливість отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на чіп ID-картки. Адже саме завдяки такій можливості відкривається доступ до різноманітних електронних сервісів державних органів, до адміністративних і банківських послуг, до можливості починати та вести бізнес, не виходячи з дому. Таку послугу можна отримати у будь-якому територіальному підрозділі Міграційної служби маючи саме сучасний ID-паспорт. Електронний ключ (КЕП) видається на 2 роки. Внесення електронного ключа до ID-картки є безкоштовним та займає близько 5 хвилин.

 

Оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки вперше   можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби України за місцем реєстрації. У подальшому, тобто при втраті ID-картки, зміни прізвища, зміни інформації на чіпі паспорта, внесення електронного підпису чи інших причин можна звернутися у будь-який підрозділ вже незалежно від місця реєстрації.

 

ID-картка це сучасно і практично. Оформлюйте та користуйтеся всіма перевагами. Чекаємо на вас у Новгород-Сіверському РС УДМС України в Чернігівській області за адресою: м. Новгород-Сіверський, вул. Губернська, 10, телефон (04658) 2-11-20.

 

 

29.05.2020:

 

Нова послуга від Державної міграційної служби України

 

З 28.05.2020  підрозділами  ДМС, ДП «Документ» та ЦНАП ( в Чернігівській області це Чернігівський та Прилуцький) запроваджується реалізація експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини шляхом забезпечення можливостей фізичним особам віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше за їх бажанням одночасно зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків платником податку без заповнення та подання облікової картки фізичної особи-платника податків чи будь-яких інших документів.

 

Послуга надається безкоштовно,  за умови наявності зареєстрованого місця проживання. При оформленні ID-картки працівником ДМС або ЦНАП фіксується бажання особи отримати РНОКПП.  При цьому паспорт оформлюється із внесенням даних про РНОКПП на картку.

 

У разі непідтвердження наданої інформації паспорт оформлюється без внесення даних про РНОКПП та особі надається повідомлення про необхідність звернення до контролюючого органу для реєстрації платником податків або внесення змін до Державного реєстру.

 

Звертаємо увагу, що надання послуги з оформлення паспорта громадянина України вперше при досягненні 14-річного віку здійснюється БЕЗКОШТОВНО.

 

У разі виникнення будь-яких питань Ви можете звернутись на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області за телефоном (0462) 666-185.

 

 

03.03.2020:

 

Що ж таке кваліфікований електронний підпис  (КЕП)

 

  

Якщо коротко, то КЕП - це один із видів електронного підпису, за допомогою якого можна ідентифікувати підписувача. Віднедавна, всі власники ID-карток вже мають можливість отримати послугу з внесення КЕП на чіп в паспорті громадянина України у формі ID-картки. Для цього потрібно звернутися до будь-якого підрозділу міграційної служби та БЕЗКОШТОВНО отримати дану послугу. Звертаємо увагу, що для запису КЕП вам знадобиться PIN 2 (формується вами особисто при оформленні ID-картки).

КЕП внесено до безконтактного електронного носія (БЕН) ID-картки з метою забезпечення отримання громадянами України адміністративних послуг, що надаються в електронному вигляді, а також для забезпечення прав громадян України при укладанні цивільно-правових угод, здійснення банківських операцій, оформленні доручень іншим особам для представництва перед третьою особою, посвідчення особи власника паспорта та підтвердження громадянства України із застосуванням КЕП.

При цьому БЕН ID-картки є захищеним носієм особистих ключів та використовується з метою здійснення комплексу заходів, пов’язаних з ідентифікацією особи та накладенням кваліфікованого електронного підпису з шифруванням.

Важливо знати, що КЕП не є обов’язковим, і вноситься лише за вашим бажанням, але не раніше від дати виповнення вам 18 років.

Більше інформації за лінком https://dmsu.gov.ua/news/dms/6686.html

 

 

29.01.2020:

Перетин кордону з Російською Федерацією

тільки при наявності паспорту громадянина України для виїзду за кордон

 

 З 1 березня 2020 року перетин кордону з Російською Федерацією здійснюватиметься через закордонний паспорт. Ця процедура діятиме тільки для громадян України, що виїжджають з України на територію РФ. Про це повідомив на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук https://bit.ly/2tC7odN

 У зв’язку з цим, хочемо нагадати вам, як же просто оформити закордонний паспорт.

1. Зареєструватися в електронній черзі на сайті ДМС України за посиланням https://bit.ly/2Res6cP

Звертаємо увагу, що оформити даний документ ви можете у будь-якому підрозділі міграційної служби, незалежно від вашого місця проживання чи реєстрації.

2. З’явитися до підрозділу з паспортом громадянина України та ідентифікаційним  кодом (за наявності) для оформлення анкети-заяви. https://bit.ly/36jTRoI

Сплатити за надану послугу ви можете у підрозділі міграційної служби, у будь-якому відділенні банку або он-лайн, за платіжними реквізитами https://bit.ly/2RdBuxd

3. Забрати вже готовий документ, попередньо перевіривши стан його готовності за посиланням https://bit.ly/38pIFbq

У разі виникнення будь-яких питань Ви можете звернутись на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області за телефоном

(0462) 666-185.

 

12.12.2019:

Нещодавно в Україні впроваджено нові стандарти фотографування на документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

 

Відтепер для вказаної категорії осіб також допускається фотографування на документи у головному уборі, але лише у тому випадку, якщо особа носить його у повсякденному житті за релігійними переконаннями. Можливим є також фотографування у головних уборах, штучних предметах та матеріалах на підставі медичних показань, які підтверджено медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я.

 

Разом з тим, такі головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя (чоло, вилиці, щоки, підборіддя, очі), закривати обличчя та підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха та шию.

 

 

Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 18.10.2019 року  № 875 https://bit.ly/2t7shNs врегульовує питання щодо фотографування й представників різних релігійних течій та конфесій при оформленні відповідних документів, адже раніше, відповідно до державного стандарту, фотографування віруючих здійснювалося виключно без головних уборів.

 

Зазначимо, що нові правила цілком відповідають загальним міжнародним нормам ідентифікації особи і враховують рекомендації Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) Doc 9303.