22 лютого 2012

Внесені зміни до Переліку типових документів

 

Щороку 29 серпня в Україні відзначається До Дня пам'яті загиблих захисників України підготовлено виставку "Герої вмирають, але пам'ять про них вічна..."

 

Нововведення та зміни в архівній справі - про це йшла мова на нараді з відповідальними особами за ведення архівної справи та діловодства 18.01.2023

 

Зміни до Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів зі службовою інформацією

 

Зміни до Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування

 

До 25-ї річниці Конституції України. Конституційний процес в архівних документах

 

«Конституції України – 25: хронологія та архівна хроніка»

 

Діє виставка "Чорнобильська трагедія мовою архівних документів"

 

31 січня 2020 року відбувся семінар за темою «Систематизація та зберігання документів у діловодстві та порядок передачі документів на державне зберігання»

 

22 серпня 2019 року у районному Будинку культури розпочала роботу виставка архівних документів.

 

18 січня 2019 року під час семінару розглядалося питання щодо вимог при складанні описів справ та довідкового апарату до них, упорядкування справ та підготовки їх до передачі на державне зберігання

 

11 вересня 2018 року працівники районної державної адміністрації під час навчання з правової освіти розглянули порядок складання номенклатури справ у районній державній адміністрації.

 

11 травня 2018 травня у районній державній адміністрації відбувся семінар з працівниками установ, в діяльності яких утворюються документи Національного архівного фонду України.
 

12 січня 2018 року начальником архівного відділу районної державної адміністрації було проведено семінар-практикум для юридичних осіб – джерел формування НАФ, які передають документи на державне зберігання до архівного відділу Новгород-Сіверської районної державної адміністрації у 2018 році. Присутнім було роз’яснено порядок складання описів, актів та іншої документації при передачі на державне зберігання документів.

Як змінювались кількісні показники населення, господарств та домашніх тварин в 1970-1980 роках на території Орлівської сільської ради (14.11.2017)
 


 

13 березня 2017 року у приміщенні архівного відділу районної державної адміністрації відбулося відкриття фотодокументальної виставки "Українська революція та Центральна Рада 100 років потому", яка представлена за матеріалами Державного архіву Чернігівської області та інтернет-ресурсів.

На виставці представлені документи, що висвітлюють події 100-річної давнини про національно-визвольну боротьбою українського народу за незалежність, зокрема на Чернігівщині.
 

У приміщенні архівного відділу районної державної адміністрації розпочато виставку під назвою «До 20-ї річниці Конституції України».

Нарада-семінар з питань архівної справи 27.05.2016

Розпочато виставку про історію перенесення столиці України із Харкова до Києва

У приміщенні архівного відділу районної державної адміністрації розпочато виставку під назвою «Перенесення столиці України в 1934 році з Харкова до Києва». На виставці представлені матеріали стенограми пленума ЦК КПбу від 18.01.2934, частини протоколу засідання ХІІ з’їзду КПбу від 21.01.1934, постанови Політбюро ЦК від 18.02.1934, в яких аргументується необхідність перенесення столиці з Харкова до Києва.

Експозиція підготовлена за матеріалами інтернет-ресурсів.

Розпочато виставку до 70-річчя Перемоги у Другій Світовій війні

9 травня 2015 року у фойє районної державної адміністрації відбулась презентація виставки до 70-річчя Перемоги у Другій Світовій війні під назвою ”Новгород-Сіверщина у вирії війни проти нацизму”. У відкритті витавки взяли участь керівник апарату районної державної адміністрації, працівники відділів, структурних підрозділів районної державної адміністрації, жителі міста. Надалі виставка буде розміщена у приміщенні архівного відділу районної державної адміністрації. Експозиція представлена матеріалами із фондів краєзнавчого відділу музею-заповіднику ”Слово о полку Ігоревім”.

 

28.11.2014 в районній державній адміністрації відбувся семінар з сільськими головами. Начальником архівного відділу районної державної адміністрації присутнім були роз'яснені основні вимоги при складанні номенклатури справ, періодичності схвалення та погодження номенклатури справ, роботи експертної комісії сільської ради.


У 2012 році архівним відділом райдержадміністрації передбачено взяти участь у проведенні 4 нарад-семінарів, де будуть висвітлюватися питання стосовно ведення діловодства та архівної справи в установах району.


Планується провести 14 перевірок роботи архівних підрозділів і організації документів у діловодстві підприємств, установ і організацій, з них 4 перевірок комплексних, 10 перевірок контрольних. Також буде проведена виставка архівних документів до дня партизанської слави. Заплановано надати 15 консультацій співробітникам архівних підрозділів установ, організацій, підприємств.


14 лютого у архівному відділі проведено засідання експертної комісії, рішенням якої погоджені нові інструкції з діловодства районної ради, районної державної адміністрації та архівного відділу.


24 лютого начальник архівного відділу на семінарі – навчанні посадових осіб виступив з приводу роз"яснення положень нової інструкції з діловодства, що стосуються порядку підготовки справ до передачі для архівного зберігання.