back

Кампанія декларування за 2023 звітний період: кому потрібно подати декларації

12 березня 2024

До 31 березня 2024 року триває кампанія декларування за 2023 звітний період.

Закликаємо службовців не затягувати з подачею декларацій за 2023 звітній період, а у випадку виникнення труднощів скористатись усім арсеналом допоміжних ресурсів, спеціально створених НАЗК.

 

Обов’язок подавати щорічну декларацію за 2023 рік виникає, зокрема,  в декларантів, які:

🔺хоча би 1 день в період з 1 січня до 31 березня 2024 року виконують діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебувають на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (продовжується діяльність)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я продовжую виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування»;

🔺в 2023 році припинили здійснювати діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебування на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (після звільнення)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)».

🔗 Особливості подання декларацій для осіб, які звільнилися 31 грудня 2023 року роз’яснено за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/4163/.

❗ До 31 березня 2024 року також повинні подати декларації за 2021, 2022 звітні періоди (якщо такі декларації вже не було подано раніше) суб’єкти декларування з числа військовослужбовців, на яких не поширюється відтермінування обов’язку подання декларації (топпосадовці, члени ВЛК, ЛЛК, працівники ТЦК та СП, закупівельники).

🔗 Детальніше роз’яснено за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/6154/.

Передусім радимо орієнтуватися на роз’яснення, викладені у Базі знань НАЗК.

👉🏻 Подавайте свої декларації вчасно та без помилок.