back

До Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

27 листопада 2020

До Дня вшановування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років України здобувачі освіти 7-9 класів Стахорщинської ЗОШ І-ІІ ступенів взяли участь у колі спілкування «Дзвони нашої пам'яті», разом з учителем історії Олесею Карась вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років Чернігівщини, за круглим столом «Невиліковний біль – Голодомор» спілкувалися старшокласники Дігтярівського навчально-виховного комплексу, «Сколихнулась Україна від скорботи і жалю» - Орлівського навчально-виховного комплексу. Аналогічні заходи проведені і в інших закладах освіти району.

 

Під час заходів до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні учнівська молодь переглянула відеофільми та відеоролики «Голодомор – біль душі і пам’ять серця», «Врятувати від забуття» «Голод», «Закляття безпам’ятства», «Народний голод», «Жнива скорботи», «Жнива розпачу»,  «Свідчення очевидців», «Живі», «Голодомор», «Голодомор в Україні - геноцид проти народу».

 

Педагоги району під час формування змісту заходів врахували рекомендовані ключові повідомлення та інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до змісту вшанування роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, корисні посилання Музею Голодомору та Інституту дослідження Голодомору.

 

Сьогодні, 27 листопада, напередодні вшановування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років України, принесли колоски пам’яті та свічки до Пам’ятного Хреста в селі Мамекине, вклонилися пам’яті жертв голодоморів представники районної влади, громадськість села та педагоги Смяцької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Присутні вшанували пам’ять за померлими хвилиною мовчання.

 

 

Відділ освіти районної

державної адміністрації