back

Відбулась робоча нарада з сільськими головами та секретарями рад і виконавчих комітетів сільських рад

09 жовтня 2020

9 жовтня на робочій нараді з сільськими головами та секретарями рад і виконавчих комітетів сільських рад під головуванням керівника апарату районної державної адміністрації Наталії Разумейко обговорено питання підготовки до організації проведення у районі місцевих виборів, зокрема в частині сприяння роботі дільничних виборчих комісій, стану осіннього призову тощо.

 

Зокрема, Наталією Разумейко наголошувалось на необхідності всебічного сприяння посадовими особами місцевого самоврядування належній роботі дільничних виборчих комісій у забезпечення їх необхідним інвентарем, телефонним зв'язком, організації підвезення виборців. Особливу увагу було приділено питанню забезпечення дільниць у період карантинних обмежень засобами захисту, що будуть придбані централізовано за кошти районного бюджету і передані дільничним виборчим комісіям відповідальними працівниками районної державної адміністрації.

 

Аналізуючи стан роботи з осіннього призову на військову строкову службу, військовий комісар Новгород-Сіверського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Богдан озвучив вимоги законодавства щодо порядку оповіщення призовників та відповідальність у разі порушення законодавства як призовниками, так і посадовими особами, які ухиляються від їх виконання.

 

У нараді взяли участь голова районної ради В'ячеслав Кауфман, заступник голови районної державної адміністрації Віктор Кропот, голови районної та міської територіальних виборчих комісій.

 

У ході наради В'ячеслав Кауфман звернувся до сільських голів з проханням підтримати ініціативу щодо придбання кількох квартир для лікарів медичних закладів району і надати частину фінансових ресурсів у вигляді субвенції районному бюджету. Очільники громад району з розумінням поставились до проблеми і підтримали внесену пропозицію.

 

Підсумовуючи роботу, керівниця апарату районної державної адміністрації Наталія Разумейко наголосила,  що у цей напружений час задача кожного з присутніх зосередитись не на політичних уподобаннях, а належному виконанні покладених законодавством функцій у частині організації на території району виборчого процесу.

 
 
 

Сектор організаційної роботи апарату

районної державної адміністрації