back

Як проходить підготовка до осінньо-зимового періоду 2020/2021 років

03 жовтня 2020

З метою належної підготовки теплових мереж, систем опалення, об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 років  розпорядженням голови районної державної адміністрації  від 29 травня 2020 року №139 «Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року» затверджено план комплексних заходів з підготовки господарського комплексу і об’єктів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року та утворено оперативний штаб з підготовки і сталого проходження опалювального періоду 2020/2020 року.

 

Закладами освіти, культури, медичними закладами району були утворені відповідні комісії з перевірки готовності теплових господарств до осінньо-зимового періоду. Системи опалення та теплові мережі, що знаходяться у їх  підпорядкуванні до роботи в осінньо-зимовий період підготовлені відповідно до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених спільним наказом Міністерства палива та енергетики України і Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 № 620/378. Так на сьогоднішній день 100% котелень об’єктів соціальної сфери готові до осінньо-зимового періоду 2020/2021 років.

 

Представником Управління Державної інспекції енергетичного нагляду України у Чернігівській області проведено моніторинг технічного стану та підготовки всіх систем і джерел теплопостачання, об’єктів електроенергетики до опалювального періоду 2020-2021 років. Та на сьогоднішній день інспекцією підписані акти стану готовності теплових господарств та паспорти готовності будівель та споруд до роботи в опалювальний період.

 

20 серпня на базі Новгород-Сіверської районної державної адміністрації проведене виїзне засідання обласного оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2020/2021 року Новгород-Сіверського, Семенівського, Сосницького, Коропського районів, Новгород-Сіверської, Семенівської, Сосницької та Коропської ОТГ під головуванням заступника директора Департаменту – начальник управління енергетики, житлово-комунального господарства та благоустрою Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації – Луценка Геннадія Петровича. За результатами засідання було визначено, що Новгород-Сіверський район має найменшу кількість проблемних питань та найвищий відсоток готовності до осінньо-зимового періоду 2020/2021 років.

 

На обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги Новгород-Сіверського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) перебувають 411 чоловіки, які проживають у 60 населених пунктах району.

 

Із загальної кількості громадян, які знаходяться на обслуговуванні, пічне опалення мають 380 чоловік. Відділенням соціальної допомоги вдома контролюється стан забезпеченості твердим паливом підопічних територіального центру, завозяться дрова одиноким громадянам, які обслуговуються соціальними працівниками територіального центру. Станом на сьогодні забезпеченість паливом громадян похилого віку на осінньо-зимовий період 2020/2021 року складає 99%.

 

Районною державною адміністрацією постійно відповідно до плану роботи  проводились наради з питань підготовки об’єктів бюджетної сфер до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року.

 

Заборгованість за спожиті енергоносії бюджетних установ відсутня.

 

Отже, хід підготовки об'єктів житлово-комунального господарства, бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року в Новгород-Сіверському районі триває згідно з розробленими планами та графіками.

 

 

          Відділ житлово-комунального господарства,

містобудування, архітектури, енергетики

та захисту довкілля районної державної адміністрації