back

Історично-краєзнавчим маршрутом «Наше коріння»

25 вересня 2020

25 вересня 2020 року в селі Слобідка Новгород-Сіверського району Чернігівської області відбувся практичний семінар «Національно-патріотичне виховання учнівської молоді як невід’ємний чинник розвитку національної свідомості, громадянської активності підростаючого покоління  в контексті Нової української школи» в ході реалізації проєкту «Наше коріння» інституту громадянського суспільства. У роботі семінару взяли участь Віталій Довбня, Блистівський сільський голова, В'ячеслав Кауфман, голова районної ради, Богдан Ткаченко, перший заступник голови районної державної адміністрації, Сергій Сергієнко, депутат Чернігівської обласної ради, Світлана Біла, начальник відділу освіти районної державної адміністрації.

 

Учасники семінару переглянули презентаційний ролик «Наше коріння», відвідали музей захисників Новгород-Сіверщини, побували в зеленій садибі родини Мишко, хуторі Долинському, взяли участь у майстер-класі з виготовлення ляльки-мотанки.

 

Голова громадської організації «Учасники антитерористичної операції Новгород-Сіверщини» Іван Мельник у своєму виступі наголосив, що патріотизм – це любов і відповідальність.

 

Як виховати сина-патріота? Свою житейську мудрість мами синів героїв-патріотів розкрила присутнім Віра Бондаренко, член громадської організації «Єдина родина». Учасник АТО, громадський діяч Олександр Лупейко розповів, що таке прояв патріотизму не на словах, а у вчинках та діях.

 

Про національно-патріотичне виховання у Лосківській ЗОШ І-ІІ ступенів розповіла вчитель української мови Наталія Сенченко.

 

Як зробити освітній заклад справжнім осередком становлення громадянина-патріота - власним досвідом та порадами  поділилася Ніна Курило, учитель історії Блистівського НВК.

 

З цікавістю учасники семінару слухали про досвід роботи методиста Холминського будинку творчості дітей та юнацтва Валентини Шевчук з теми «Національно-патріотичне виховання в позашкіллі», переглянули конкурсні матеріали з теми «Ми – українці».

Учасники семінару вибудували програму спільних дій з питань національно-патріотичного виховання підростаючого покоління.

Відділ освіти

районної державної адміністрації