back

2 вересня – день закінчення Другої світової війни

02 вересня 2020

Офіційна і загальновизнана дата завершення Другої світової війни –  2 вересня 1945 року. У цей день був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини – Японії.

 

Друга світова війна відзначилася численними масовими вбивствами й злочинами проти людяності, насамперед Голокостом, стратегічними килимовими бомбардуваннями та єдиним в історії військовим застосуванням ядерної зброї.

 

Величезного горя і страждань, неймовірних втрат зазнав у цій війні український народ: з чотирьох років німецько-радянської війни бойові дії тривали на українських землях три роки й чотири місяці. Людські втрати України склали щонайменше 14 млн осіб. Понад 2 млн українців нацисти вивезли до Німеччини з СРСР для роботи на промислових підприємствах і в сільському господарстві.

 

Сьогодні, з нагоди вшанування Дня закінчення Другої світової війни, голова районної державної адміністрації Тарас Молочко, голова районної ради В’ячеслав Кауфман, перший заступник голови районної державної адміністрації Богдан Ткаченко, заступник голови районної державної адміністрації Віктор Кропот поклали квіти до Пам’ятного знаку.

 

 

 

Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих у Другій світовій війні,  тих хто віддав своє життя в ім'я свободи і незалежності Батьківщини, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні.

 

 

Хочеться сподіватися, що людство назавжди засвоїло уроки Другої світової війни. Віримо, що керівництво всіх країн світу і кожна людина будуть докладати всі свої зусилля для того, щоб не допустити повторення трагедії.

 

 

 

Відділ з питань правової роботи,

запобігання та виявлення корупції,

цифрового розвитку районної

державної адміністрації