back

Всеукраїнська акція вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України «Сонях пам’яті»

28 серпня 2020

Освітяни району запросили всіх бажаючих взяти участь у Всеукраїнській акції «Сонях пам’яті», що відбулася 28 серпня 2020 року о 08:00 у приміщенні Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області. Пелюстки соняха прикріпили до квітки голова районної ради В’ячеслав Кауфман, заступник голови районної державної адміністрації Віктор Кропот, керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Разумейко, працівники районної державної адміністрації та районної ради.

 

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися саме на полях соняхів, що вже поспіли. Сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України.

 

Зроблені знаки будуть використані під час проведення урочисто-траурних заходів 29 серпня 2020 року.

 

28 серпня 2020 року відбувся велопробіг, присвячений вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Учасники заходу, а це – учні та педагоги закладів освіти району, поклали квіти до меморіальних дошок героям АТО/ООС.

 

 

 

 
 

 

Відділ освіти районної державної адміністрації