back

Підготовка до опалювального періоду 2020/2021 року

27 серпня 2020

В осінньо-зимовий період 2019/2020 року в районі проведені відповідні заходи щодо сталої роботи бюджетних установ, підприємств і організацій різних форм власності.

 

Опалювальний період у бюджетних установах та організаціях району розпочався з 07 жовтня 2019 року та закінчився 27 березня 2020 року для закладів охорони здоров’я і освіти району, а 15 квітня 2020 для Новгород-Сіверського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області, органів місцевого самоврядування. Подача тепла споживачам здійснювалась в обсягах, що дозволяли в приміщеннях закладів, установ утримувати температурний режим відповідно до затверджених санітарних норм.

 

У районі 93 % установ освіти, культури, медицини та соціального захисту опалювались за допомогою індивідуальних котелень, що працюють на твердому та газовому  паливі. Опалення приміщень Комунального некомерційного підприємства «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня ім. І.В. Буяльського» Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області та приміщення районного Будинку культури Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області згідно з договором здійснювало ПАТ «Облтеплокомуненерго».

 

Інтенсивність опалення котельнями, а відповідно і споживання основних енергоносіїв (газ, торфобрикет, дрова, теплова енергія) залежала від температури навколишнього середовища, теплових втрат опалювальних приміщень.

 

З метою забезпечення належної підготовки підприємств, установ, організацій, об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року розроблений план комплексних заходів з підготовки господарського комплексу і об’єктів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період.     Підготовка до опалювального сезону проходить згідно з розробленими планами та графіками.

 

 Одним із найважливіших питань на сьогодні залишається економне споживання енергетичних ресурсів.

                                            

                                             Електропостачання

 

Значна робота з підготовки електричних мереж до роботи в зимових умовах та безперебійного постачання електроенергії проведена Новгород-Сіверським районом електричних мереж.

 

Відремонтовано 3,15 км 10 кВ електромережі (100% річного завдання), замінено 2 дефектні стояки опор на залізобетоні (100% плану на рік), 6 ізоляторів 10 кВ на підвищений клас ізоляції (50% плану). Розчищено 16,3км ліній електропередач 10 кВ від порослі (121 % від запланованого).

 

Проводились ремонтні роботи на електромережі потужністю 0,4 кВ, відремонтовано 32,5 км ліній, замінено 1 стояк опори на залізобетонний, розчищено від зелених насаджень 15,7 км ліній (100 % плану на рік).

                    

Газопостачання

 

Корюківським відділенням Новгород-Сіверської дільниці служби експлуатації газового господарства на 2020/2021 рік розроблені та затверджені заходи з підготовки газового господарства до зими, а саме:

 

- проведено місячник безпечного і економного використання газу у побуті;

- виконаний поточний  ремонт та технічне обслуговування запірно-регулюючої арматури об'єктів газопостачання ГРП, ШГРП – 17 шт.;

- проведено ремонт засобів електрохімічного захисту, налагодження і сезонне регулювання станцій катодного захисту - 21 шт.;

- технічно обстежено 59,6 км підземних газопроводів із вводами.

- ремонт ізоляції газопроводва – 13 м;

- фарбування газопроводів – 116 м.

        

Теплопостачання

 

         Теплопостачальні підприємства на території району відсутні.

 

Житловий фонд

 

На території району відсутній управитель, що обслуговують житловий фонд. Підготовка до зими проводиться власниками житлового фонду.

 


Заклади освіти

  

Заходи з підготовки навчальних закладів району до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року проводяться відповідно до встановленого плану.

 

На території району на сьогоднішній день функціонує 16 котелень при загальноосвітніх навчальних закладах та у 1 дошкільному навчальному закладі. Проведено технічні огляди стану та підготовки всіх систем, джерел теплопостачання і об’єктів енергетики до роботи в осінньо-зимовий період.

 

Станом на сьогодні загальноосвітні навчальні заклади району забезпечені торфобрикетом  на 54,9 % (при потребі 265 т завезено 142,5 т),   потреба у дровах становить 1320 м. куб. Договір на закупівлю дров укладено з ТОВ «Трейдінг Делівері»  На даний час завезено 51,5% (680 м. куб.) дров від потреби.

 

У котельнях загальноосвітніх закладів району проведені поточні ремонти систем водогону, ігрових і спортивних майданчиків, котелень. У приміщеннях котелень проведена побілка стель, стін, пофарбовано металеві корпуси котлів.

 

На поточний ремонт Чайкинського навчально-виховного комплексу Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області додатково з районного бюджету було використано 198,5 тис. грн для завершення робіт по термомодернізіції закладу, яка розпочалась у 2019 році.

 

За рахунок спонсорських коштів в Орлівському навчально-виховному комплексі замінено 5 вхідних дверей на суму 29,5 тис. грн а  у Стахорщинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів встановлені пластикові вікна на суму 20,0 тис. грн.

 

Тверді види палива (брикет) знаходяться під накриттям для подальшого використання.

 

У закладах освіти проводяться інструктажі з працівниками котелень з питань безпеки життєдіяльності, та охорони праці. Кочегари пройшли навчання.

 

Проведена повірка сигналізаторів, коректорів об’єму газу та засобів вимірювальної техніки (манометрів, термометрів) на суму 11,9 тис. грн, проведені заміри опору ізоляції електромереж.

 

У Комунальному закладі «Новгород-Сіверський районний будинок дитячої та юнацької творчості» здійснена повірка лічильника електричної мережі.

 

13 серпня поточного року проведена перезарядка, технічне опосвідчення, діагностування та дрібний ремонт вогнегасників.

                  

                                                Медичні заклади

 

Опалення приміщень комунального некомерційного підприємства «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня ім. І.В. Буяльського» Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області згідно з договором здійснює ПАТ «Облтеплокомуненерго».

 

З метою своєчасної підготовки до роботи у осінньо-зимовий період був виданий наказ та затверджений план заходів по підготовці до осінньо-зимового періоду.

 

Станом на 14.08.2020 у комунальному некомерційному підприємстві «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня ім. І.В. Буяльського» Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області проведені наступні роботи:

 

  • проведений поточний ремонт у всіх структурних підрозділах лікарні;
  • проведена планова повірка манометрів у підвальному приміщенні головного корпуса;
  • проведене гідравлічне випробування систем опалення та отримані відповідні акти;
  • проведено технічне обслуговування дизель-генератора;
  • завезено пісок для посипання доріжок у зимовий період;
  • проведено технічне обслуговування автотранспорту.

 

Для харчування  стаціонарних  хворих,  працівниками комунального закладу «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня ім. І.В. Буяльського»  заготовлено 8 кг щавлю, 90 л кабачків та 42 кг огірків.

 

    До початку опалювального періоду  планується здійснити наступні заходи:

 

  • утеплення вікон та дверей овочесховища та підвального приміщення головного корпусу;
  • підготовка овочесховища для зберігання овочів та консервів;
  • заготівля овочів від населення для харчування стаціонарних хворих.

           

Комунальне некомерційне підприємство «Новгород-Сіверський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новгород-Свіерської районної ради Чернігівської області надає первинну медичну допомогу населенню, до структури якого входять: 2 амбулаторії загальної практики сімейної медицини (с. Орлівка, с. Грем’яч), амбулаторія №1, 24 фельдшерських пунктів.

 

Станом на 01.08.2020 у  кожному структурному підрозділі   проведені поточні  ремонти. Системи опалення (грубки, побутові котли) фельдшерських пунктів підготовлені до опалювального сезону.   

 

Для посипання  доріжок   заготовлено  1 т піску.

 

Потреба у паливі у структурних підрозділах сільської місцевості  склала  174 м3  дров. Станом на сьогодні заготовлено 134  м3 – 77 % від потреби.

 

Газове опалення наявне у 1 структурному підрозділі амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

 

Навчання відповідальних за теплове та газове господарство проводиться за графіком.

 

Перевірка газових аналізаторів, контуру заземлення заплановано на вересень поточного року.

          

Водопровідна мережа

 

Водопостачання району здійснюється з 58 артезіанських свердловин, водопровідна мережа складає 146,8 км. На сьогоднішній день підготовлено   100 % свердловин  до експлуатації в осінньо-зимовий період. Якість питної води, що подається в мережу, відповідає ГОСТу «Вода питна».

 

Для проведення хімічних та бактеріологічних аналізів питної води комунальними підприємствами сільських рад заключаються договори з Новгород-Сіверським районним лабораторним відділенням Корюківського міськрайвідділу, яким регулярно проводиться відбір води із мережі.

 

У 13 сільських радах створені комунальні підприємства, в обслуговуванні яких знаходяться сільські водомережі та 185 колодязів громадського користування.

 

Заклади культури

 

Наказом відділу культури районної державної адміністрації  затверджено план комплексних заходів до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 років.

 

Працівниками культури проводяться поточні ремонтні роботи, утеплюються приміщення закладів культури для забезпечення належного теплового опору огороджувальних конструкцій, вікон, дверей в опалювальний період. Проведено замір опору електропроводки.

 

У районному будинку культури проведені ремонтні роботи системи опалення, проведене гідравлічне випробування системи опалення, проведена ревізія запірної арматури, проведено утеплення підвалу, вікон, дверей, проведена повірка приладів обліку та контролю теплової енергії.

 

Потреба у паливі для закладів культури на опалювальний сезон 2020/2021 року становить 393 м³ дров  та 44,2 т торфобрикету. Станом на сьогодні заготовлено 295 м³ дров (75 % від потреби) та  завезено 33 т торфобрикету, що складає 74,6 % від потреби.

 

Соціальне обслуговування

 

На обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги Новгород-Сіверського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) перебувають 402 чоловіки, які проживають у 60 населених пунктах району.

 

Із загальної кількості громадян, які знаходяться на обслуговуванні, пічне опалення мають 380 чоловік. Відділенням соціальної допомоги вдома контролюється стан забезпеченості твердим паливом підопічних територіального центру, завозяться дрова одиноким громадянам, які обслуговуються соціальними працівниками територіального центру. Станом на сьогодні забезпеченість паливом громадян похилого віку на осінньо-зимовий період 2020/2021 року складає 94%.

 

Ведеться робота відносно заготівлі овочів для харчування підопічних відділення стаціонарного догляду. Станом на сьогодні заготовлено 187 кг овочів і роботи ще тривають.

 

Відповідно до плану заходів проведено ремонтні роботи у приміщеннях центру, проводяться ремонтні роботи житлового корпусу відділення стаціонарного догляду (облаштування житлових кімнат, укріплення фундаменту приміщення, ремонт покрівлі), здійснено перевірку димових та вентиляційних каналів та складені відповідні акти. Триває підготовка до проведення вимірювальних та лабораторних робіт наявного електрообладнання в приміщеннях територіального центру.

 

Отже, хід підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року в Новгород-Сіверському районі триває згідно з розробленими планами та графіками.

 

 
 

 

        

Відділ житлово-комунального

господарства, містобудування,

архітектури, енергетики та захисту довкілля

районної державної адміністрації