back

Урочиста процедура підняття Державного Прапора України

23 серпня 2020

Урочиста процедура підняття Державного Прапора України відбулася сьогодні, 23 серпня, біля адміністративної будівлі районної державної адміністрації.

 

Напередодні святкування Дня Незалежності України Новгород-Сіверська громада офіційно вшановує головний державний символ – Державний Прапор України!

 

Це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні проведення Операції об’єднаних сил. Він символ волі, віри та сили українського народу. Для участі в урочистому заході були запрошені захисники України, учасники антитерористичної операції та члени сімей загиблих військовослужбовців.

 

Запланований захід повинен був проходити більш масово. У програмі святкування було заплановано вручення паспортів, виступи творчих колективів, за сумлінну працю нагородження земляків, колективів сільських рад та переможців конкурсу дитячих малюнків. Але  у  зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, для збереження здоров’я присутніх захід було скорочено та проведено із дотриманням правил під час карантину.  Життя та здоров’я наших громадян є найвищою цінністю, яку ми плекаємо!

 

Цього року право підняти Державний Прапор України надано Василю Душину, воїну-прикордоннику із села Грем'яч, який боронив кордони держави у Луганській області.

 

Звертаючись до учасників урочистої процедури, голова районної державної адміністрації  Тарас Молочко зазначив: "День Державного Прапора – не просто святковий день у календарі. Це нагадування про високу ціну і значення суверенітету й символів України – держави українського народу, право на свободу якої виборювали і виборюють сьогодні тисячі справжніх патріотів".

 

З нагоди Дня незалежності були вручені відзнаки.

 

Напередодні Дня Незалежності України у Новгород-Сіверському районі було проведено онлайн-конкурс дитячих  малюнків «Україна – сонячна країна».  Надійшло 49 творчих робіт дітей віком від 6 років  до 17 років з району та міста. За підсумками голосування  визнано 6 учасників конкурсу:

 

Єлизавета Шамрицька, 13 років,  село Лісконоги;

Софія Черненко, 9 років,  село Мамекине;

Анастасія Хуколенко, 10 років, село Лісконоги;

Вікторія Самойленко, 15років, село Орлівка;

Артем Лавицький, 11 років, село Об’єднане;

Єлизавета Рамусь, 9 років місто Новгород-Сіверський.

 

Переможцям конкурсу від голови районної державної адміністрації вручені дипломи і подарунки.

 

Сьогодні по всій країні гордо розвиваються синьо-жовті знамена, промовляючи всьому світу: «Є у світі Україна!». Наш прапор єднає серця людей, єднає всю Україну.

 

Хай майорять його яскраві кольори по всіх містах і селах нашої країни! Нехай це свято додає нам творчої наснаги, бажання жити і творити на благо рідної землі, а серця завжди наповнюються гордістю за нашу державу!

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Сектор культури

районної державної адміністрації