back

Підтримка членів громадських організацій

28 липня 2020

Одним з першочергових завдань держави та місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування є розвиток системи соціального захисту населення, підвищення добробуту громадян.

 

Ефективна соціальна політика щодо всебічного вирішення проблем осіб з інвалідністю та ветеранів є можливою лише за умови комплексної взаємодії органів влади та громадських організацій ветеранів та осіб з інвалідністю.

 

Громадські організації, що діють на території району, а саме: Новгород-Сіверська районна організація ветеранів України, Новгород-Сіверська районна організація «Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України», громадська організація «Учасники АТО Новгород-Сіверщини», Новгород-Сіверська районна організація Української спілки ветеранів Афганістану беруть активну участь у розв’язанні проблем ветеранів та осіб з інвалідністю, пов’язаних із поліпшенням матеріально-побутових умов, сприяють посиленню соціального захисту своїх членів організації, здійснюють підтримку їх громадської діяльності.

 

У районі третій рік діє Програма фінансової підтримки громадських організацій інвалідів та ветеранів, основним завданням якої є фінансова підтримка членів громадських організацій, ветеранів, осіб з інвалідністю.

 

Бюджетні кошти спрямовані на надання фінансової допомоги до 95 річного та 100 річного ювілею громадян району, річниці Перемоги у Другій світовій війні, Дня ветерана, Дня захисника України, роковин Чорнобильської катастрофи, Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, річниці виводу військ з Афганістану, у разі складної життєвої ситуації (стихійне лихо, тяжкі сімейні обставини тощо).

 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів районного бюджету, на 2020 рік виділено 50,0 тис. грн  на надання соціальної матеріальної допомоги.

 

З початку року використано 22069 грн.

 

Для отримання одноразової матеріальної допомоги член громадської організації, ветеран, особа з інвалідністю, члени їх сімей подають заяву з відповідним пакетом документів до управління соціального захисту населення Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області. Розгляд заяв про надання соціальної матеріальної допомоги здійснюється управлінням соціального захисту населення за участю голів громадських організацій.

 

 

Управління соціального захисту

населення районної державної адміністрації