back

Придбання апарату штучної вентиляції легень

24 липня 2020

23 липня Комунальним некомерційним підприємством "Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені І.В.Буяльського" отримала апарат штучної вентиляції легень "BLIZAR". Вартість апарата становить 350000 грн (300000 грн кошти районного бюджету та 50000 грн благодійні надходження).

 

Новий апарат розташований у відділенні анестезіології з ліжками інтенсивної терапії. Після установки ШВЛ зі співробітниками відділення був проведений інструктаж по роботі з ним.

 

Апарат ШВЛ "BLIZAR" призначений для проведення штучної вентиляції легенів у дорослих пацієнтів і дітей старше одного року. Він викорстовується також для проведення інгаляційного наркозу. Має убудовані вимірювальні канали: канал виміру тиску, канал оксиметра пульсового, призначений для неінвазивного визначення насичення киснем крові і частоти пульсу. Апарат забезпечує роботу від кисневих концентраторів, якими забезпечене відділення.

 

За повідомленням медичного директора Наталії Коленченко, у лікарні в наявності п'ять апаратів ШВЛ, два з яких середнього класу.

 

 

Комунальне некомерційне підприємство

"Новгород-Сіверська центральна районна лікарня

імені І.В.Буяльського" Новгород-Сіверської районної 

ради Чернігівської області