back

КНП "Новгород-Сіверська ЦРЛ" отримала медичне обладнання для інтенсивної терапії

24 червня 2020

Вже третій рік поспіль благодійна організація "Благодійний фонд імені Хідірян Оганеса Місаковича" допомагає КНП "Новгород-Сіверська ЦРЛ" у зміцненні матеріально-технічної бази. Ось і 23 червня 2020 року представники благодійного фонду передали лікарні концентратор кисневий "Біомед" 7F-10 та десять пульсоксиметрів напальцевих  Heal Force AS-302-L.

 

Такі пульсоксиметри призначаються для вимірювання ступеню насиченості киснем гемоглобіну артеріальної крові та частоти пульсу у дорослих і дітей. При цьому палець пацієнта під час вимірювання не пошкоджується.

 

А концентратор "Біомед" 7F-10 забезпечує відокремлення кисню від кімнатного повітря, яке проходить через пиловий та бактерицидний фільтри, а зволожений кисень високої концентрації надходить до пацієнта.

 

Як зазначила медичний директор КНП "Новгород-СІверська ЦРЛ" Наталія Коленченко, наразі, коли є велика ймовірність зростання кількості пацієнтів, що потребують кисневої терапії та моніторування ситуації, тобто насиченості киснем, отримання лікарнею такого медичного обладнання є вкрай важливим та актуальним. Надання інтенсивної терапії без належної матеріальної оснащеності було б просто неможливим. Тож щира вдячність благодійникам, котрі не полишають медичний заклад поза увагою та переймаються збереженням здоров'я жителів району вже не перший рік.

 

 

Комунальне некомерційне підприємство

"Новгород-Сіверська центральна районна

лікарня імені І.В.Буяльського" Новгород-Сіверської

районної ради Чернігівської області