back

Оперативна інформація щодо захворювання на COVID - 19 у Новгород-Сіверському районі

05 червня 2020

За даними Управління охорони здоров'я станом на 05 червня на Чернігівщині підтверджено 250 випадків CОVID – 19. На Новгород-Сіверщині на сьогодні інфіковані коронавірусною інфекцією не зареєстровані.

 

Комунальним некомерційним підприємством "Новгород–Сіверська центральна районна лікарня імені І.В. Буяльського" Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області було направлено на дослідження до обласної лабораторії біологічний матеріал 18 осіб. В усіх випадках результати полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) виявились негативними. Ще 29 пацієнтів було обстежено в клініко-діагностичній лабораторії закладу швидкими тестами.

 

І хоча у Новгород – Сіверському районі на сьогодні хворі на CОVID – 19 не виявлені, лікарі закликають: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково слід зателефонувати своєму сімейному лікарю та залишитися вдома.  Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

 

 Для профілактики захворювання слід дотримуватись наступних рекомендацій:

  • часто мити руки або обробляти дезінфікуючими засобами;

 

  • під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою, уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

 

  • при підвищеній температурі тіла, кашлі й утрудненому диханні необхідно якнайшвидше звернутись до лікаря та повідомити йому попередню історію подорожей;

 

  • не споживати сирих та недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

 

 

За інформацією Комунального некомерційного 

підприємства "Новгород-Сіверська центральна 

районна лікарня" Новгород-Сіверської районної 

ради Чернігівської області