back

ЗНО-2020: особливості, новації та умови проведення

02 червня 2020

За ініціативи районної державної адміністрації проведено брифінг на тему: «Організація проведення зовнішнього незалежного оцінювання», на якому йшлося про основні етапи підготовки та проведення у 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

 

«Формат і процедура проведення зовнішнього незалежного оцінювання не змінюється, при проведенні тестування будуть дотримуватися всіх протиепідеміологічних заходів», - підкреслила начальник відділу освіти районної державної адміністрації Світлана Біла.

 

За її словами, цього року для проходження зовнішнього незалежного оцінювання у районі зареєструвалися 62 учні. Осіб, звільнених від проходження ДПА, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в закладах освіти району, немає.

 

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році відбудеться з 25 червня до 17 липня, результати оголосять до 29 липня. Відповідно до Календарного плану підготовки та проведення ЗНО визначено дати проведення основної сесії:

 

математика – 25 червня, українська мова і література – 30 червня,

фізика – 02 липня,

англійська мова – 07 липня,

історія України – 09 липня,

біологія – 13 липня,

географія – 15 липня,

хімія – 17 липня.

 

Тестування з математики, української мови і літератури, історії України та біології відбудеться у Новгород-Сіверській гімназії №1 імені Бориса Майстренка, з інших предметів – у пунктах тестування м. Шостка.

 

Проведення додаткової сесії ЗНО заплановано на період 23 липня – 11 серпня. Учасники ЗНО, які не встигли зареєструватися у додатковій сесії в основний період, можуть це зробити з 25 травня до 09 червня 2020 року.

 

Для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося 18 учнів, яке відбудеться 15 червня - з української мови, 17 червня – з інших предметів. Пунктом тестування пробного ЗНО визначена Новгород-Сіверська гімназія №1 імені Бориса Майстренка.

 

На особисті кабінети учасників ЗНО до 04 червня 2020 року будуть надіслані запрошення-перепустки для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з визначеними датами та місцем тестувань.

 

«Той, хто з поважних причин не візьме участь в основній сесії, зможе долучитися до додаткової. Окрім документів та ручок, до пункту тестування необхідно із собою взяти маску. Діти будуть писати ЗНО у них», -  наголосила в.о. завідувача методичного кабінету Комунальної установи «Новгород-Сіверський районний центр обслуговування закладів освіти» Раїса Косенко.

 

Також вона зауважила, що необхідно виконувати вказівки та вимоги працівників пункту зовнішнього оцінювання щодо процедури проходження зовнішнього оцінювання, дослухатися до рекомендацій інструктора стосовно виконання завдань ЗНО та дотримуватися правил поведінки.

 

«Для забезпечення підвезення учасників ЗНО до пунктів тестування буде задіяно 5 шкільних автобусів. З керівниками закладів освіти обговорено та узгоджено маршрути підвозу дітей, яких будуть забирати від місця проживання», - повідомила директор Комунальної установи «Новгород-Сіверський районної центр обслуговування закладів освіти» Ірина Зюзько.

 

Заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва, підбиваючи підсумки брифінгу, висловила слова вдячності педагогам закладів освіти району за їх невтомну працю, творчій підхід та  впровадження новацій у навчальний процес.

 

 

 

Відділ з питань правової роботи,

запобігання та виявлення корупції,

цифрового розвитку районної

державної адміністрації