back

21 травня - Всесвітній день вишиванки

21 травня 2020

Вітаємо всіх із чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Всесвітнім днем вишиванки!

 

Українська вишиванка  - це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!

 

 Освітяни району в режимі онлайн провели просвітницькі заходи до Всесвітнього дня вишиванки, з використанням дистанційних технологій.

 

Педагогічні працівники долучилися до віртуального флешмобу до Всесвітнього дня вишиванки «Залишайся вдома. Вишивані і рукотворні дивотвори Сіверщини».

 

Здобувачі освіти переглянули перший повнометражний документальний фільм про вишиті сорочки «Спадок нації» та написали коментарі у сформованих класними керівниками групах, висловивши власну думку в чаті.

 

КЗ «Новгород-Сіверський РБДЮТ» розмістив фотоколажі «Вишиванка моя, вишиванка», «Вишиті узори мого закладу освіти», «Вінок вишиванок», онлайн-виставку дитячих робіт «Моя родина у вишиванці» на сторінці «Фейсбуку» «РБДЮТ Новгород-Сіверський».

 

Лідери учнівського самоврядування долучилися до челенджу «Говорять лідери. «Вишиванка – це данина моді чи поклик душі» та  флешмобу «Вишиване селфі» на сторінці «Фейсбуку» «Лідери Ради старшокласників».

 

Класними керівниками, педагогами-організаторами на вебсайтах закладів освіти викладені електронні інформаційні матеріали до Всесвітнього дня вишиванки.

 

Нехай це свято зітре кордони й об'єднає українців по всьому світу.  Чудового настрою та різнобарвних вражень!

 

  

 

  
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 

 

Відділ освіти районної державної адміністрації