back

До Дня Європи

15 травня 2020

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

 

Це свято черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається в серці кожного українця. День Європи є для нас ще однією нагодою ствердно заявити, що українці – європейська нація. З 2003 року, від першого Дня Європи в Україні, це свято стало настільки популярним, що його без перебільшення можна назвати частиною сучасного формування національної самобутності українців.

 

Освітяни району в режимі онлайн провели просвітницькі заходи до Дня Європи.

 

Члени євроклубу  «Євростар» Орлівського навчально-виховного комплексу з нагоди відзначення Дня Європи у 2020 році на сторінці  євроклубу у мережі Facebook обговорювали питання щодо Дня Європи та планування роботи  гуртка на наступний рік. Керівник гуртка Віктор Урода на сторінці «Фейсбуку» у групі «Виховна робота НСіверкрай» запустив віртуальний челендж «Що для мене значить Європа?». Вихованці гуртка створили фотоколаж «Українська краса  в серці Європи» та переглянули відеопрезентацію «Європа та Україна».

 

Класними керівниками, педагогами-організаторами на вебсайтах закладів освіти викладені електронні інформаційні матеріали до Дня Європи.

 

Здобувачі освіти Блистівського навчально-виховного комплексу долучилися до обговорення питання «Що дня мене Європа», де висловлювали думки, розмістили малюнки, фотографії тощо.

 

Педагог-організатор Грем’яцької ЗОШ І-ІІІ ступенів запропонувала пройти вікторину «Країни Європи» та перевірити свій рівень знань.

 

Шановні северяни! Бажаємо вам, щоб європейські цінності та права не були лише далеким звуком, а реальним життям, проте не забуваємо: і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь. Україна варта бути повноправним культурним, історичним і політичним центром Європи

 

Щастя, благополуччя та розквіту нашій державі на многії літа!

 

 

 

Відділ освіти районної

державної адміністрації