back

16 травня - День Європи в Україні

15 травня 2020

Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у “Європейському домі”. Тому це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І ми – члени європейського співтовариства.

 

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.

 

День Європи є ще однією нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація. За час, що минув від першого Дня Європи в Україні, це свято стало настільки популярним у країні, що його без перебільшення можна назвати частиною сучасного формування національної самобутності українців.

 

Впевнений, що наша держава і в подальшому працюватиме у відповідності до цінностей та принципів притаманним ЄС, що має гарантувати рівні можливості та правову захищеність для кожного громадянина. Саме така політика і є запорукою демократичного розвитку України!!!

 

 

 

В.о. голови районної

державної адміністрації                                                  Руслан ВЕРЕМІЄНКО