back

Пам'ять про подвиг незабутня...

28 жовтня 2019

Урочистим покладанням квітів до Вічного вогню сьогодні у Новгороді-Сіверському вшанували 75-ту річницю вигнання нацистів із України.

 

28 жовтня - особливий день в історії нашої держави, адже вважається усталеною датою вигнання нацистів з України в період Другої світової війни.

 

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Але ціною цього стали зруйновані українські міста, спалені села, знищенні культурно-історичні цінності та надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.

 

Вклонитись світлій пам’яті, висловити вдячність і повагу воїнам-визволителям та покласти квіти до обеліску зібралися керівники районної державної адміністрації та міської ради.

 

Рішучість Українського народу зі зброєю в руках відстоювати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави передається у спадок від покоління до покоління і героїчну славу прадідів підхоплюють їх мужні і віддані свої батьківщині правнуки, які вже більше 5 років виборюють мир на сході України.

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації