back

Ставлення до пам'яті загиблих Героїв завжди має бути гідним

01 жовтня 2019

Утримання місць поховань загиблих учасників АТО/ООС – на порядку денному у районній державній адміністрації.

 

01 жовтня заступниця голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва провела засідання координаційної ради з питань соціального захисту громадян, звільнених з військової служби, ветеранів війни та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС.

 

Головна тема засідання – утримання у належному стані місць поховань загиблих захисників України.

 

Захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України в зоні проведення АТО/ООС загинуло п'ятеро наших земляків. Четверо з них поховані у населених пунктах району – Попівці, Буда Вороб'ївській, Лісконогах та Дігтярівці.

 

Зазначалося, що окремі місця для поховання загиблих не виділялись, усі воїни поховані на сільських кладовищах, поряд із померлими родичами. На кожній могилі за кошти обласного бюджету встановлені пам'ятники. Місця поховання утримуються у належному стані. До всіх державних свят та пам'ятних дат могили прибираються, до них кладуть вінки та квіти.

 

"Вшанування пам'яті загиблих героїв, утримання у належному стані меморіальних дошок, пам'ятників на місцях поховань є важливою складовою національно-патріотичного виховання у районі. Тому ставлення до пам'яті загиблих героїв завжди має бути гідним", - зазначила Неля Чугаєва.

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації