back

У районі зареєстровано 276 безробітних громадян

28 серпня 2019

Новгород-Сіверська районна філія Чернігівського обласного центру зайнятості всебічно сприяє залученню громадян до сфери соціально-трудових відносин шляхом надання їм широкого спектру соціальних послуг.

 

Це, насамперед, підбір підходящої роботи з урахуванням індивідуальних можливостей, програм реабілітації; професійна орієнтація, професійне навчання та перенавчання, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру  .

 

Їм пропонуються інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, участь у різноманітних спеціалізованих, профконсультаційних та інших заходах, що сприяють прискоренню працевлаштування.

 

Таким чином, вибір послуг у кожному конкретному випадку залежить від цілей звернення особи до центру зайнятості та її бажання отримати ту чи іншу послугу.

 

Протягом січня – липня 2019 року на обліку в Новгород-Сіверській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості  перебувало  473 зареєстрованих безробітних мешканців Новгород-Сіверського району. Допомогу по безробіттю отримувало 390 осіб.

 

З початку року за направленням Новгород-Сіверської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості було працевлаштовано  181 житель району. 

 

Протягом 2019 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 115 осіб.  Навчанням охоплено 61 безробітний.

 

Профорієнтаційними послугами скористалися 338 безробітних мешканців району.

 

Станом на 1 серпня 2019 року в Новгород-Сіверській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості на обліку перебувають 276  безробітних громадян, що зареєстровані в  Новгород-Сіверському районі, з них 213 осіб отримують допомогу по безробіттю. Актуальними були  15 вакансій,  на кожну з яких претендувало 14 безробітних осіб.