back

22 червня – День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22 червня 2019

Щороку 22 червня українці віддають данину шани і поваги світлій пам’яті мільйонів земляків, полеглих під час Другої світової війни, їх подвигу та жертовності. Згадують про тих синів і дочок українського народу, які так і не повернулися з тієї війни, ціною життя виборовши перемогу.

 

Для нашої держави Друга світова війна стала національною трагедією, під час якої українська нація понесла надзвичайні втрати: 8-10 мільйонів загиблих, понад 700 зруйнованих міст та містечок і 28 тисяч сіл. Мільйони людей опинилися в окупації. На жителів постраждалих від бойових дій населених пунктів чекали тяжкі випробування повоєнних років.

 

22 червня з нагоди Дня скорботи та вшанування пам'яті жертв війни керівники районної державної адміністрації, районної та міської рад поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим у роки Другої світової війни землякам, загиблим учасникам АТО (ООС) та до пам'ятника жертвам нацизму.

 

Низько схиляємо голови та висловлюємо слова щирої вдячності за відвойовані мир і свободу всім полеглим в оборонних і визвольних боях за рідну батьківську землю та нині живим героям тієї війни. Вклоняємося всім, хто, працюючи на потреби фронту в тилу, також невтомно наближав перемогу над загарбниками.

 

Ніколи не забудемо імена героїв-захисників, які віддають сьогодні на сході нашої держави найдорожче – своє життя і кров за право України бути вільною і незалежною державою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації