back

Нове обладнання у районній лікарні

18 червня 2019

У переддень професійного свята – Дня медичного працівника у КНП "Новгород-Сіверська ЦРЛ" ввели в експлуатацію апарат штучної вентиляції легень "BLIZAR".

 

Апарат придбаний за сприяння народного депутата України Анатолія Євлахова за кошти державної субвенції на соціально-економічний розвиток. Вартість апарату – 319500 грн.

 

"BLIZAR" має додаткові сучасні режими вентиляції легень, оснащений акумуляторною батареєю, що дозволяє проводити штучну вентиляцію легень в автономному режимі у випадку відключеня електропостачання. До нині під час хірургічних втручань анестезіологи використовували апарати 2002 та 2008 років випуску, які вже практично вичерпали свій ресурс. Отже, придбання сучасного апарату ШВЛ дуже позитивно позначиться на якості надання невідкладної медичної допомоги.

 

За інформацією головного лікаря КНП "Новгород-Сіверська ЦРЛ" Світлани Шам, також у переддень свята клініко-діагностича лабораторія отримала нові меблі, 10000 грн на які надала депутат обласної ради Тетяна Ковальчук. Від неї ж надійшли і 16000 грн на комп'ютерне обладнання.

 

А депутат обласної ради Сергій Сергієнко надав дитячому відділенню та відділенню анестезіології з ліжками інтенсивної терапії по 3000 грн на поточні потреби структурних підрозділів.

 

Солодкий сюрприз, у буквальному значенні, працівникам лікарні зробив депутат обласної ради Володимир Селянський, який особисто привіз та передав у структурні підрозділи шість смачних тортів.

 

 

За інформацією КНП "Новгород-Сіверська ЦРЛ"