back

У Слобідці відкрили музей землякам, які загинули на Донбасі

05 червня 2019

5 червня – треті роковини загибелі нашого земляка, слобідчанина Ігоря Медведя.

 

Вшанували пам'ять загиблого Героя біля слобідської школи, де розташована меморіальна дошка. Вклонитися землякові до школи завітали керівники районної державної адміністрації, районної ради Руслан Веремієнко та В'ячеслав Кауфман, депутат обласної ради Сергій Сергієнко, блистівський сільський голова Олексій Довбня, дружина загиблого Ганна Медведь, родичі та односельці загиблого.

 

Також у заходах взяли участь батьки загиблих в АТО новгород-сіверців: Віра Бондаренко, Марія Кошлець, Надія та Володимир Соломахи, Валентина Жежель.

 

У день третіх роковин загибелі Ігоря Медведя, у його селі відкрився музей землякам, які загинули на сході країни. Розташували музей у хаті, де жив Ігор Медвідь. За ініціативи Наталії Мишко, завідувача сільського будинку культури, зусиллями ентузіастів зробили ремонт, адже хата стояла пустою понад п'ятнадцять років. Зібрали перші експонати – фотографії, грамоти, листи та особисті речі.

 

Для слобідчан Ігор Медвідь завжди залишиться героєм. Він народився і виріс у Слобідці, з початком війни добровольцем пішов на фронт. Служив у Торецьку, але повернутися йому не судилося.

 

Аби берегти пам'ять про усіх полеглих воїнів із Новгород-Сіверського району, які поклали життя за Україну, експозицію планують розширити та постійно поповнювати експонатами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації