back

Туризм - пріоритетний напрямок роботи закладів культури району

22 лютого 2019

На підсумковій нараді працівників культури Новгород-Сіверського району говорили про роботу закладів культури у 2018 р.

 

Йшлося, зокрема, про організацію змістовного дозвілля, відродження фольклорних колективів, покращення матеріально - технічної бази закладів культури.

 

Говорили також про пріоритети  розвитку туризму в районі. Було проведено моніторинг туристичної інфраструктури, яка на сьогодні практично не розвинена, зареєстровано лише два об’єкти громадського харчування в с. Грем’яч. Тож виникає питання – де поїсти та де зупинитись туристу, який приїхав в село? А впорядкування об’єктів культурної спадщини? Над цим треба попрацювати разом з сільськими радами, всією громадою, бо краєвиди села повинні мати привабливий вигляд, необхідно знищити стихійні сміттєзвалища, надати естетичного вигляду вулицям і будинкам. На цьому наголошувала  художній керівник  Грем’яцького сільського Будинку культури Тетяна Суседько.

 

Практично скрізь працівники культури готові показати та розказати про історію села, провести майстер – класи з різних видів декоративно – вжиткового мистецтва, розроблені цікаві маршрути. До 21 березня керівники закладів культури мають визначити, що ж неповторного, незвичайного, цікавого для туристів є на території того чи іншого населеного пункту.

 

Йшлося також про роботу бібліотечних закладів району. Пріоритетними напрямками в роботі на 2019 р. визначено: підтримку і розвиток культури на селі, аматорського мистецтва, створення умов для збільшення обсягу культурних послуг і покращення якості їх надання, проведення на належному рівні заходів, збереження мережі закладів культури, історико-культурної спадщини, розробка туристичних маршрутів, розвиток зеленого туризму на селі та інші.

 

Кращих працівників галузі відзначено почесними нагородами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сектор культури районної державної адміністрації