back

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2019

15 лютого вшанували учасників бойових дій на території інших держав.

 

Із 30-ю річницею виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан присутніх ветеранів привітали керівники районної державної адміністрації, районної ради, секретар міської ради, керівники районних громадських об'єднань.

 

Пам’ять воїнів-афганців та українців, тих, хто не повернувся з "чужої війни" і тих, хто віддав життя за українське сьогодення, присутні вшанували хвилиною мовчання.

 

Звертаючись до присутніх учасників зібрання, в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко наголосив, що лише державна незалежність України і її міцна обороноздатність гарантують неповторення трагічних сторінок вже сучасної історії.

"За ініціативи Президента України Петра Порошенка курс України на членство в Європейському Союзі та НАТО віднедавна закріплений у Конституції. Це логічний проміжний підсумок державницької стратегії на зміцнення незалежності та возз’єднання з Європою, який послідовно втілюється у життя вже протягом п’яти років", - зазначив Руслан Веремієнко.

 

З нагоди свята керівники вручили учасникам бойових дій на території інших держав почесні грамоти та подяки.

 

Піднесений настрій в урочистій залі створили виступи народних аматорських колективів та солістів районного Будинку культури.

 

На завершення урочистостей, учасники бойових дій на території інших держав та представники влади пройшли урочистою ходою до пам’ятного знаку воїнам-афганцям, де відбулося покладання квітів та літія за загиблими і померлими.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

районної державної адміністрації