back

Санітарно-епідеміологічна ситуація у районі

07 лютого 2019

У січні захворюваність населення на інфекційні хвороби збільшилася на 155%.

     За інформацією Миколи Новика, завідувача районного лабораторного відділення, за січень місяць 2019 року в районі за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося 380 осіб, за аналогічний період минулого року 149 осіб. Захворюваність збільшилась на 155,0% за рахунок хворих на гострі респіраторні захворювання.

 

Без урахування хворих на грип та ГРВІ на інфекційні хвороби захворіло 36 людей, що на 260,0% більше аналогічного періоду 2018 року. Мали місце повітряно-крапельні інфекції - 32 вип., шкіряно-венеричні - 3 вип., туберкульоз легень - 1, особливо - небезпечні інфекції не реєструвались. Зареєстровано 1 вип. захворювання на кір.

 

На ГРВІ у січні цього року захворіли 344 особи (у січні минулого року – 139 осіб), захворюваність збільшилась на 147,4%. В цілому по району захворюваність на грип та ГРВІ не перевищує багаторічні показники і відповідає сезонному рівню.

 

Паразитарна захворюваність в січні не реєструвалась.

 

За медичною допомогою з приводу укусів тваринами звернулось 10 осіб, двом з них призначено антирабічне лікування, за 8-ми тваринами був встановлений ветеринарний нагляд (тварини здорові).

 

 Спалахів інфекційних захворювань серед населення району не зареєстровано.

 

За інформацією Новгород-Сіверського

районного лабораторного відділення