back

Район у повному обсязі забезпечений антибактеріальними протитуберкульозними препаратами

05 лютого 2019

Епідеміологічна ситуація у районі із захворюваності на туберкульоз залишається напруженою.

 

За інформацією Новгород-Сіверської ЦРЛ, упродовж минулого року вперше на туберкульоз захворіло 12 осіб, з яких 8 - це жителі міста, решта - хворі з Бириного, Мамекиного, Блистови, Шептаків. У двох містян (16,6%) діагностована поєднана патологія – так звана ко-інфекція. Кількість рецидивів туберкульозу у порівнянні з  2017 роком виявлено удвічі більше - 6 випадків.           

 

Також у 50% повторних випадків захворювання встановлено поєднану патологію ВІЛ/ТВС та два випадки туберкульозу у ВІЛ-інфікованих.

 

За перший місяць поточного року діагностовано два нових випадки захворювання, обидва у міських мешканців.

 

Адміністрація лікарні наголошує, що для лікування усіх форм туберкульозу район централізовано і у повному обсязі забезпечений антибактеріальними протитуберкульозними препаратами. Лікування туберкульозу є доступним для усіх хворих.

 

Основними методами діагностики туберкульозу у дорослих залишається рентгенологічне обстеження, а у дітей – туберкульнодіагностика (проба Манту).

 

Не нехтуйте своїм здоров'ям та здоров'ям своїх дітей, регулярно виконуйте профілактичні заходи та своєчасно звертайтесь за медичною допомогою!

 

 

КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ"