back

Матеріали засідання Колегії районної державної адміністрації

23 січня 2019

23 січня у районній державній адміністрації відбулось засідання Колегії, де розглянули питання нагородної справи, реалізації регуляторної політики та організації протипожежного захисту у районі.

Як зазначила Тетяна Гончарова, завідувач сектору управління персоналом апарату районної державної адміністрації, до відзначення державними нагородами України, відзнакам Кабінету Міністрів України, обласної та районних державних адміністрацій представляються особи та трудові колективи за зразкове виконання службових обов'язків, високі виробничі та наукові досягнення, особистий внесок у забезпечення розвитку економічної, науково-технічної, соціально-культурної, військової, громадської та інших сфер діяльності.

 

У 2018 році Дігтярівською та Печенюгівською сільськими радами порушено 2 клопотання щодо присвоєння багатодітним матерям почесного звання "мати – героїня".

 

У минулому році 41 особа нагороджена Почесною грамотою районної державної адміністрації, 37 особам оголошено Подяку голови районної державної адміністрації.

 

Важливими вимогами до представлення для нагородження відзнаками районної державної адміністрації є дотримання встановленого строку представлення до нагородження, ступеневість нагородження, правильність написання прізвищ та посад осіб, яких представляють до нагородження. Також необхідно уникати абревіатури, що позначають певні організаційні форми та види суб’єктів господарювання.

 

При розгляді стану реалізації регуляторної політики та підвищення якості надання адміністративних послуг у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців зазначалося, що реалізація державної регуляторної політики Новгород-Сіверською районною державною адміністрацією у 2018 році спрямована на забезпечення системності і узгодженості прийняття регуляторних актів у сфері господарської діяльності, публічності та прозорості реалізації державної регуляторної політики.

За інформацією Тетяни Горбонос, начальника відділу економіки, розвитку інфраструктури та державної реєстрації районної державної адміністрації, станом на 01 січня 2019 року діючими є 3 регуляторні акти районної державної адміністрації.

 

Здійснюється періодичне відстеження регуляторного акту "Про умови конкурсу з визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу для проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних  маршрутах загального користування, що не виходять за межі Новгород-Сіверського району".

 

З метою підвищення якості надання адміністративних послуг  у 2018 році було затверджено 27 нових інформаційних та 27 технологічних карток надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу, що надаються безпосередньо державними реєстраторами.

 

За 2018 рік державними реєстраторами відділу економіки, розвитку інфраструктури та державної реєстрації районної державної адміністрації надано 1092 адміністративні послуги, що на 17 адміністративних послуг менше, ніж у 2017 році (1109). До бюджету Новгород-Сіверського району надійшло 125 480 грн адміністративного збору, що на 15 770 грн більше, ніж у 2017 році (109 710 грн).

 

Щодо стану організації протипожежного захисту у населених пунктах району, то за словами Володимира Жеребка, начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи районної державної адміністрації, у 2018 році на забезпечення пожежної безпеки приміщень та будівель було виділено та використано 169,92 тис. грн.

Збільшилась кількість місцевих пожежних команд з 4 до 6. Вони створені і функціонують у  Будо-Вороб’ївській, Грем’яцькій, Михальчино-Слобідській, Об’єднанській, Орлівській та Троїцькій сільських радах (у останніх двох сільських радах місцеві пожежні команди створені у 2018 році). У Троїцькій сільській раді був відновлений пожежний автомобіль, у Орлівську сільську раду був переданий пожежний автомобіль з балансу 7 ДПРЧ. Сільськими радами на їх утримання у 2018 році виділено 732,0 тис. грн, це на 320,0 тис. грн більше ніж у 2017 році.

 

Основними причинами виникнення пожеж залишаються порушення правил використання та несправності пічного опалення - 9 випадків (2017 – 7), порушення правил пожежної безпеки під час монтажу і експлуатації електромереж та електрообладнання – 5 (2017 - 2), необережне поводження з вогнем – 17 (2017 - 24), підпали – 3 (2017 - 4) та інші – 2 (2017 - 3).

 

Одним із напрямків протипожежного захисту населених пунктів є протипожежне водопостачання. За даними останньої інвентаризації джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, найгірша ситуація у Команській сільській раді – з 6 водонапірних веж лише 1 обладнана пристроєм для забору води, у Печенюгівській та Чайкинській сільських радах по 5 водонапірних веж, а обладнано пристроєм для забору води по 1, у Шептаківській сільській раді з 4 обладнана 1.

 

12 сільських рад (Блистівська, Будо-Вороб’ївська, Вороб’ївська, Бучківська, Троїцька, Ларинівська, Мамекинська, Михальчино-Слобідська, Об’єднанська, Орлівська, Смяцька, Шептаківська) на своїй території мають руслові ставки, але на жодному ставку не визначене місце під’їзду для забору води пожежним автомобілем.

 

"Від наявності необхідної кількості та справності джерел протипожежного водопостачання залежить своєчасне оперативне реагування на пожежі та інші надзвичайні ситуації, що дає змогу уникнути людських жертв та значних матеріальних збитків. Тільки спільними зусиллями можливо організувати належний захист життя і здоров’я громадян, запобігти знищенню майна та об’єктів комунальної власності", - наголосив Володимир Жеребок.

 

З усіх питань порядку дня Колегії районної державної адміністрації прийняті відповідні рішення.

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації