back

До 74-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України

25 жовтня 2018

Напередодні знаменної для України дати - 74-ї річниці вигнання нацистських окупантів з її території, 25 жовтня у Новгород-Сіверському районному Будинку культури відкрилася фотодокументальна виставка "Українська Друга світова".

Ця виставка підготовлена істориками, науковцями Українського інституту національної пам'яті та Центру дослідження визвольного руху.

Участь у заходах взяли працівники відділу культури районної державної адміністрації, центральної районної бібліотеки та студенти Новгород-Сіверського медичного училища.

Про події Другої світової війни на теренах України присутнім розповіла Ніна Авдієнко, завідувач краєзнавчого відділу музею-заповідника "Слово о полку Ігоревім".

Друга світова війна – найбільший збройний конфлікт в історії людства. Україна була одним із театрів, де відбувалися найзапекліші бойові дії Другої світової. Війна прийшла на територію України у перший свій день – 1 вересня 1939 року. До останнього дня війни, 2 вересня 1945 року, українці воювали на різних фронтах глобального конфлікту, часто – один проти одного.

Теренами новгород-сіверщини війна прокотилася двічі. На фронтах Другої Світової билися понад 20 тисяч наших земляків, близько 10 тисяч не повернулись додому - такий офіційний рахунок Другої світової для нашого краю.

Виставка спонукає присутніх переосмислити події Другої світової війни та покликана донести до уваги відвідувачів, що українці зробили один з найбільших внесків у визволення країн Європи. Що українці воювали у арміях різних країн проти нацизму.

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації