back

У 2018 році доходи районного бюджету зросли майже на 40%

24 жовтня 2018

Хід виконання бюджету району на 2018 рік за підсумками 9 місяців, стан дотримання законодавства про державну службу та протидії корупції, стан інформаційної діяльності з реалізації державної політики в окремих галузях та сферах розглянули сьогодні, 24 жовтня члени Колегії районної державної адміністрації на своєму засіданні.

Як зазначила Олена Бикова, начальник фінансового управління районної державної адміністрації, надходження з власних доходів  загального фонду  до  планових  бюджетних призначень виконані на 116,2%. У порівнянні з відповідним періодом минулого року доходи зросли на 10345,4 тис. грн, або на 39,2%.  У розрізі джерел надходжень зведеного бюджету району виконані всі планові призначення, крім державного мита (- 0,8 тис. грн).

Зазначалося, що основними джерелами надходжень  бюджету району  є надходження місцевих податків і зборів (плата за землю, єдиний податок, податок на нерухоме майно), що складає 58,5 % у загальній сумі надходжень. У звітному періоді їх надійшло 21500,2 тис. грн, що на  6893,4 тис. грн більше, ніж  за відповідний період минулого року.

На виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ було спрямовано 64686,4 тис. грн, що становить 84,8% від загального обсягу видатків у сумі  82217,7 тис. грн (без міжбюджетних трансфертів на виплату допомог, пільг, субсидій), на оплату комунальних послуг та енергоносіїв - 5021,2  тис. грн  (6,6%).

Нестача бюджетних призначень на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ  до кінця року складає  2854,2 тис. грн, з оплати комунальних послуг та енергоносіїв -  716,6 тис. грн.

Потребу в коштах на видатки з оплати праці та енергоносіїв планують задовольнити за рахунок надходжень від перевиконання дохідної частини бюджетів, залишків коштів загального фонду відповідних бюджетів, що склались станом на 01 січня 2018 року.

Як зазначила Тетяна Гончарова, завідувач сектору управління персоналом апарату районної державної адміністрації, з метою додержання законодавства про державну службу та протидії корупції здійснюється контроль за виконанням вимог нормативно-правових актів із питань запобігання та протидії корупції,  проводяться перевірки стану дотримання вимог законодавства про державну службу, у ході яких надається практична і методична допомога. Фактів притягнення до відповідальності за корупційні діяння чи інші правопорушення, пов’язані з корупцією, працівників районної державної адміністрації протягом звітного періоду не було.

За її словами, на сьогодні залишається актуальним вдосконалення роботи із роз’яснення антикорупційного законодавства, формування у населення думки про негативне ставлення до проявів корупції. З цією метою планується продовжити практику проведення Днів апарату районної державної адміністрації, організацію семінарів-практикумів з питань дотримання законодавства про державну службу, антикорупційного законодавства, інших нормативно-правових актів, надавати методичну допомогу структурним підрозділам районної державної адміністрації, виконавчим комітетам місцевих рад з питань кадрової роботи, проходження державної служби, запобігання корупції.

За інформацією Юрія Косова, головного спеціаліста відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та правового забезпечення районної державної адміністрації, аналіз інформаційних матеріалів про діяльність районної державної адміністрації свідчить про постійну інформаційну присутність органу влади у місцевих засобах масової інформації та Інтернет-просторі.

На сьогодні основним інформаційним майданчиком для висвітлення діяльності районної державної адміністрації є її офіційний веб-сайт.

Для оперативного інформування населення району щодо реалізації державної політики в окремих галузях та сферах, діяльності структурних підрозділів районної державної адміністрації на її офіційному веб-сайті постійно здійснюється наповнення розділу "Новини". З цією метою за 9 місяців 2018 року підготовлено та розміщено 366 інформаційних повідомлень (за 2016 рік – 396; за 2017 рік - 455) і зберігається тенденція до зростання їх кількості.

Основними напрямками, за якими формуються власні інформаційні повідомлення Відділу є реалізація державної внутрішньої політики району (анонсування, підготовка та проведення таких заходів), організаційна робота (проведення нарад, засідань Колегії, семінарів та ін.), проведення культурно-масових заходів та спортивних змагань, оприлюднення матеріалів органів влади вищого рівня.

Важливим перспективним напрямком роботи щодо висвітлення діяльності районної державної адміністрації є поширення інформації у соціальній мережі FACEBOOK. Найбільше вподобань та розповсюджень мають інформаційні матеріали про відзначення державних свят та пам'ятних дат, проведення культурно-масових та спортивних заходів.

З усіх питань порядку дня прийняті відповідні проекти розпоряджень голови районної державної адміністрації

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації