back

Овочі для стаціонарних хворих заготовлені

22 жовтня 2018

Цього року завдяки допомозі жителів сільських населених пунктів до лікарняного овочесховища закладено біля 10 тон картоплі, столового буряка, моркви та капусти. Картоплі та буряка зібрано у обсязі, якого вистачить для використання до нового урожаю.

А от моркви з капустою, урожай яких на городах був не найкращий, заготовили менше звичайного. Небагато зібрали і цибулі, квасолі та сушки.

Тож щирі слова вдячності хотілося б висловити усім небайдужим, хто долучився до цієї доброї справи: і, перш за все, сільським мешканцям, які виростили овочі та поділилися урожаєм з лікарнею, і сільським медичним працівникам, які збирали та звозили до фельдшерських пунктів зібране, і сільським головам, котрі сприяли заготівлі овочів, і працівникам господарської служби лікарні, які особисто вантажили, привозили, сортували овочі та розвантажували їх до овочесховища.

Однак враховуючи, що серед пролікованих у стаціонарі за 9 місяців поточного року міські мешканці складають 55,1%, логічним було б очікувати і від містян посильної допомоги щодо поліпшення харчування стаціонарних хворих.

До речі, самі працівники лікарні виростили на прилікарняному городі та заготовили на зиму 270 л кабачків та огірків, 80 л фруктових компотів та насушили для чаю м'яти, меліси, липи та інших трав.

За інформацією КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ"