back

Матеріали засідання Колегії районної державної адміністрації

22 серпня 2018

22 серпня відбулось розширене засідання Колегії районної державної адміністрації спільно з Президією районної ради. На засіданні Колегії були присутні голова районної ради В'ячеслав Кауфман, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, сільські голови, секретарі виконавчих комітетів.

Головував на засіданні в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко. Під час засідання члени Колегії розглянули такі питання:

1. Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району на 2018 рік за підсумками І півріччя.

2. Про підсумки опалювального періоду 2017/2018 року, стан готовності об’єктів господарського комплексу, бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року.

Під час розгляду першого питання зазначалося, що результати аналізу завдань, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку району на 2018 рік, свідчать про позитивну динаміку більшості макроекономічних показників.

За січень-червень 2018 року до загального фонду бюджету району надійшло 74,0 млн. грн доходів, що становить 131,4% до планових бюджетних призначень.

Надходження власних доходів до уточнених бюджетних призначень виконані на  131,4 %. До бюджету району додатково  надійшло власних доходів більше на  5948,8  тис. грн, або на 35,8% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Місцевих податків і зборів за І півріччя 2018 року надійшло 12873,8 тис. грн, що на 4446,6 тис. грн більше, ніж рік тому.

На утримання закладів освіти району впродовж І півріччя 2018 року спрямовано 24,9 млн. грн, на охорону здоров’я – 14,6  млн. грн  та сфери культури – 4,5 млн. грн.

За січень – червень 2018 року надходження до місцевих бюджетів від діяльності суб’єктів малого і середнього підприємництва району склали 23,7 млн. грн, що на 6,2 млн. грн більше, ніж у відповідному періоді 2017 року.

У І півріччі 2018 року успішно проведено 120 процедур у сфері публічних закупівель із застосуванням електронної системи  ProZorro. Економія бюджетних коштів склала 182,1 тис грн (6,1%). Середній процент зниження ціни  становив 8,7%.

За І півріччя 2018 року в економіку району за рахунок усіх джерел фінансування очікується освоєння майже 8,8 млн. грн капітальних інвестицій, що на рівні відповідного періоду минулого року.

До бюджету Новгород-Сіверського об’єднаного управління Пенсійного фонду України з усіх джерел фінансування  надійшло 172,9 млн. грн, що складає 123,7%, або на 33,2 млн.грн більше до відповідного періоду минулого року.

Загальна заборгованість з платежів до Новгород-Сіверського об’єднаного управління Пенсійного фонду України склала 663,6 тис. грн, що на 194,0 тис. грн, або 41% більше, ніж на початок 2018 року.

Індекс промислової продукції за видами діяльності у І півріччі 2018 року склав 136,9%. Обсяг реалізованої продукції становить 300 тис.грн.

В аграрному секторі сільськогосподарськими підприємствами вироблено валової продукції на 6,6 млн. грн, що на 1,9 млн. грн, або на 22,9%, менше проти відповідного періоду минулого року. Програмний показник виконаний на 73,5%.

Середня заробітна плата одного штатного працівника у районі за   січень-березень 2018 року становила 4830,0 грн, що у 1,3 разів перевищує розмір мінімальної заробітної плати. Проте її розмір менше середньобласного показника на 22,5%, що становить 6232,0 грн.

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях, що звітують до відділу статистики в районі, відсутня.

Забезпечено реалізацію комплексу заходів, спрямованих на розвиток соціальної та гуманітарної сфер, розбудову інфраструктури.

Під час розгляду другого питання зазначалося, зокрема, що у осінньо-зимовий період 2017/2018 року в районі проведені відповідні заходи щодо сталої роботи бюджетних установ, підприємств і організацій різних форм власності.

Опалювальний період у бюджетних установах та організаціях району розпочався з 10 жовтня 2017 року та закінчився 13 квітня 2018 року. Подача тепла споживачам здійснювалась в обсягах, що дозволяли в приміщеннях закладів, установ утримувати температурний режим відповідно до затверджених санітарних норм.

У районі 93 % установ освіти, культури, медицини та соціального захисту опалювались за допомогою індивідуальних котелень, що працюють на твердому, електро- та газовому  паливі. Опалення приміщень комунального закладу "Новгород-Сіверська центральна районна лікарня ім. І.В. Буяльського" та приміщення районного Будинку культури згідно з договором здійснювало ПАТ "Облтеплокомуненерго".

Інтенсивність опалення котельнями, а відповідно і споживання основних енергоносіїв (газ, електрична енергія, торфобрикет, дрова, теплова енергія) залежала від об'єктивних факторів температури навколишнього середовища та теплових втрат опалювальних приміщень. Також є ряд суб’єктивних факторів, що впливають на проведення заходів, направлених на утеплення приміщень, використання теплогенеруючого обладнання з низьким коефіцієнтом корисної дії, втрати тепла у системах опалення.

З усіх питань порядку дня прийняті відповідні рішення Колегії.

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

районної державної адміністрації