back

Результати роботи юних дослідників

14 червня 2018

13 червня завершила свою роботу біологічна літня школа "Ліга юних натуралістів" у формі наметового містечка на базі Новгород-Сіверського районного будинку дитячої та юнацької творчості.

З 10 по 13 червня 14 учнів з різних регіонів України детально вивчали різноманітність рослин, різновидність птахів під час біологічної школи. Темою літньої школи стало прокладення екомаршрутів Новгород-Сіверщини та їх вивчення. Навчання було зосереджене, передусім, на практичних дослідах, адже переконатися в наукових фактах можна, лише побачивши все на власні очі.

Наприклад, юні дослідники Конотопу вивчали річку Смячку та яри поблизу. Натуралісти Новгород-Сіверської державної гімназії імені Ушинського презентували роботу "Подарунки від льодовика", в якої познайомили присутніх зі своїми спостереженнями та цікавими знахідками, моренами, белемнітами тощо. Натуралісти міста Шостка досліджували біотопи (ділянки поверхні землі). Биринські орнітологи виявили 31 вид птахів даної місцевості та найбільш поширений ряд горобцеподібних.

Усю роботу натуралістів супроводжували і контролювали старший науковий співробітник Національного природничого парку "Деснянсько-Старогутский" Сергій Панченко, провідний спеціаліст з рекреації Андрій Міськов.

Діти були дуже задоволені, адже практичний підхід до навчання допомагає юним натуралістам краще запам’ятати і зрозуміти те, що вони вивчають на уроках біології, екології. Все, що побачив, зробив, дослідив самотужки одного разу, назавжди відкладається в пам’яті юного науковця. А це зерно допитливості обов’язково проросте.

Під час урочистого закриття юних дослідників-натуралістів привітала начальник відділу освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Світлана Біла.

За інформацією відділу освіти районної державної адміністрації