back

Слава всім, хто захищав Україну від нацистської агресії!

09 травня 2018

09 травня керівництво районної державної адміністрації, районної ради, працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації взяли участь у заходах з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З цієї нагоди у місті Новгород-Сіверський відбулась урочиста хода та покладання квітів до пам'ятних знаків періоду Другої світової війни.

Ці травневі дні українські сім’ї зустрічають з особливими почуттями. Друга світова війна забрала мільйони людських життів. Минають роки, але залишається живою пам’ять про страшну трагедію, яка пройшлася долею чи не кожної родини в Україні та Європі.

На урочистому мітингу з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко зазначив: "Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам’ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях."

Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед пам'яттю наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав звільнення світу від нацизму. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни. Цей смерч забрав понад 10 мільйонів українських життів.

Сьогодні мир в Європі знову під загрозою. Проти України здійснюється військова агресія. І ми знову змушені відстоювати нашу незалежність і територіальну цілісність. Ми платимо за це високу ціну, але ми переможемо!

Слава всім, хто захищав Україну від нацистської агресії!

Слава сучасним захисникам Української держави, які боронять нашу Україну від ворожих зазіхань сусідньої держави!

Відділ інформаційної діяльності,
комунікацій з громадськістю та правового
забезпечення районної державної адміністрації