back

Круглий стіл: "Хвороби, про які говорять пошепки"

24 квітня 2018

У центральній районній лікарні відбувся круглий стіл за участю медичних працівників, студентів медичного училища та молоді. Говорили про формування у молоді здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, способів їх позбавлення, а також про соціально-значущі захворювання.

Всі ці теми об'єднались під одним заголовком: "Хвороби, про які говорять пошепки".

Формат зустрічі був не зовсім звичайним і дуже сподобався усім присутнім. Це не були класичне та звичне для всіх читання доповідей. Учасники ділились інформацією із різноманітних фахових джерел, жваво її обговорювали, із великою зацікавленістю слухали лікаря-дерматовенеролога Сергія Підгорного.

Останній не тільки поділився інформацією про сучасні підходи щодо профілактики соціально-значущих хвороб, про їх перші прояви та можливість ранньої діагностики, а й наводив реальні приклади із життя, звичайно ж анонімно, про те, як людина за бажанням може перебороти недугу, змінити спосіб життя та свої звички. І від цього виграє і сама людина, і її оточення.

Як зазначив лікар-дерматовенеролог Сергій Підгорний справді приємно бачити у молоді, у молодих та майбутніх медичних працівників таку зацікавленість питанням здорового способу життя, первинної профілактики, бо йдеться не тільки про сьогодення чи здоров'я теперішнього покоління. Це питання майбутнього, здоров'я майбутніх поколінь.

Світлана Шам, головний лікар центральної районної лікарні