back

Про підсумки роботи КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" за 2017 рік та завдання на 2018 рік

08 лютого 2018

07 лютого 2018 року відбулось розширене засідання медичної ради КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ", на порядку денному якого стояло питання про підсумки роботи центральної районної лікарні за 2017 рік та завдання щодо удосконалення медичної допомоги населенню району у 2018 році.

Як зазначила у своїй доповіді головний лікар Світлана Шам, діяльність КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" у 2017 році була спрямована на забезпечення доступності спеціалізованої медичної допомоги усім верствам населення, динамічний розвиток системи охорони здоров'я з орієнтацією на запобігання захворювань, пропагування здорового способу життя, підвищення професійного рівня медичних кадрів, зміцнення матеріально-технічної бази, раціональне використання наявних матеріальних ресурсів та пошук додаткових джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

У результаті проведеної у 2017 році реорганізації потужність поліклінічного відділення не змінилась, а ліжковий фонд був приведений до реальної потреби населення у стаціонарній допомозі. У результаті пологове відділення почало функціонувати як самостійний структурний підрозділ, терапевтичне – як відділення змішаного типу з кардіологічними та неврологічними ліжками, а до складу хірургічного відділення змішаного типу увійшли також і гінекологічні ліжка. За рахунок зменшення витрат енергоносіїв та заробітної плати досягнута економія бюджетних коштів у сумі 355,4 тис. грн..

Показники роботи лікарні свідчать про поліпшення доступності і якості медичної допомоги. На цьому більш детально зупинились під час обговорення доповіді головного лікаря провідні районні фахівці. А головний бухгалтер Людмила Заліська акцентувала увагу на дотримання фінансово-бюджетної дисципліни та раціональному використання бюджетних коштів.

Пріоритетними завданнями 2018 року медична рада визначила запобігання малюкової та материнської смертності, забезпечення якісного динамічного нагляду за вагітними, попередження поширення соціально-значимих захворювань, зниження рівня захворюваності та смертності населення, формування у населення здорового способу життя. А ще – покращення матеріально-технічної бази лікарні, придбання двох автомобілів за депутатські кошти, співпрацю з органами місцевої влади щодо залучення лікарів на роботу в ЦРЛ та забезпечення їх службовим житлом.