back

Постраждалі від домашнього насильства - суб’єкти права на безоплатну вторинну правову допомогу

15 січня 2018

7 січня 2018 року набрали чинності зміни до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», якими, зокрема, до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу віднесено осіб, постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Відтепер дана категорія осіб, має право скористатися безкоштовною правовою допомогою для здійснення захисту в державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складення документів процесуального характеру.

Звернення про надання одного з видів зазначених правових послуг, подаються особами, які досягли повноліття, до Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги або до Бюро правової допомоги за місцем фактичного проживання таких осіб, незалежно від реєстрації місця проживання чи місця перебування особи. Звернення, що стосуються дітей, подаються їх законними представниками за місцем фактичного проживання дитини або її законних представників.

За правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд.9, тел.: (0244) 3-30-01 або до відділу «Новгород-Сіверське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Новгород-Сіверський вул. Губернська, 24 тел. 2-14-87.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.