back

Підтримка розвитку особистого селянського господарства

10 січня 2018

За допомогою коштів Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" минулого року 3 сім'ї з сіл Лісконоги, Лоска та Рогівка змогли скористатися державною кредитною підтримкою розвитку особистого селянського господарства.

Використовуючи пільгові кредити селяни району придбали 3 одиниці сільськогосподарської техніки на суму 164,7 тис. грн.

Як повідомив Олег Душин, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації, відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 21 вересня 2015 року №251 продовжується реалізація Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім".

Програма спрямована на покращення житлових і соціально – побутових умов проживання сільського населення шляхом надання їм державних довгострокових пільгових кредитів, з платою за користування в розмірі 3% річних , а багатодітні сім’ї взагалі звільняються від сплати відсотків.

Від цієї Програми очікуються позитивні зрушення в розбудові соціальної сфери села, закріплення молоді в сільський місцевості та вирішення значного кола інших економічних і соціальних проблем.

За інформацією відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації