back

З 01 січня 2018 року жителі району обиратимуть собі лікарів і укладатимуть з ними декларації

12 грудня 2017

У 2018 році медична реформа зачепить, в першу чергу, первинну ланку медицини, - про це повідомила Оксана Черненко під час проведення юридичного навчання працівників апарату районної державної адміністрації.

За словами головного лікаря КЗ "Новгород-Сіверський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги" Оксани Черненко, основною метою цих змін є модернізація медичної інфраструктури, а також перехід на оптимальну модель надання медичних послуг, створення єдиного медичного простору, де пацієнт може отримати якісну послугу від того лікаря, до якого він має більшу довіру.

Планується, що з кожним пацієнтом сімейний лікар повинен підписати декларативну угоду. Цю угоду будуть заключати на рік. З 1 січня 2018 року жителі району обиратимуть собі лікаря (дільничного педіатра, дільничного терапевта чи сімейного лікаря) і укладуть з ним декларації.

На разі у Новгород-Сіверському районному Центрі ПМСД надають первинну медичну допомогу 10 лікарів. Процес укладання декларацій розпочнеться після затвердження відповідних нормативних документів, про що буде повідомлено окремо. Проте, якщо ви вже визначились із лікарем первинної ланки, то обговоріть з ним своє рішення та ваші подальші дії. При укладанні декларації обов’язково при собі мати паспорт та ідентифікаційний код.

Підбиваючи підсумки навчання, керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Разумейко наголосила на необхідності проведення широкої роз'яснювальної роботи стосовно основних напрямків медичної реформи у засобах масової інформації та під час роботи у територіальних громадах.

За інформацією КЗ "Новгород-Сіверський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги"

Детальніше про медреформу дізнайтесь ТУТ